18 Mayıs 2013'te şehrimizde gerçekleşecek olan Ticaret Odası seçimleri tarihi yaklaştıkça, kentin nabzı da aynı doğrultuda hızlanıyor. Adaylar da sıcak gündemi yakalamak için Erzincan'ın nabzını tutuyorlar. Oda seçimlerinin güçlü adaylarından olan Selçuk Polat, geçtiğimiz akşam kurmaylarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi ve gövde gösterisi yaptı. Kurmaylarıyla gelecek süreçteki vizyonlarını masaya yatıran Polat, takım ruhunun ve ekip çalışmasının Erzincan'ın dinamizmine katkısını vurguladı. "Zaman, Erzincan için her şeyden kıymetli ve vakit Erzincanımıza vefa borcu ödeme vaktidir" diyen Selçuk Polat konuşmasında fedakarlık, azim ve birlik vurgusu yaptı;

"Dün, dünde kaldı. Kendimizi tekrar etmeyeceğiz. Yeni şeyler üretmek, şehrimize vefa borcu bildiğimiz emeği ve hizmeti var gücümüzle harcayacağız. Erzincan'a bir annem bir babam gibi sevgiyle bakıyorum. O yüzden şevkimiz büyük ve bu bağlamda Erzincanımız geliştikçe; esnaflarımızla, tüccarlarımızla, yani bu şehrin dinamik yapısıyla Erzincan'ın geleceğini inşa edeceğiz. Yorulmak, tıkanmak ve yılmak lugatlarımızda olmayacak. Fedakarlık bekliyor Erzincan. Bir nevi gelecek nesillerimize yapacağımız yatırımdır bugünki alın terlerimiz. Hep birlikte olmak, birlikte büyümek, ayrım hatasına düşmeden, fert fert Erzincan için yarın bu şehre nasıl daha faydalı olurum sorusu soracak bilinçle yürümek gerekmektedir."

Selçuk Polat, projelerini ve geleceği inşa planlarını kurmaylarıyla paylaşırken kucaklayıcı olacaklarından söz ederek, konuşmasına şöyle devam etti; "18 Mayıs, Erzincan için mühim bir tarih. Ancak bizim için daha önemli bir takvim var. 19 Mayıs'ı düşünüyoruz. 19 Mayıs itibariyle başlayacak olan süreci şekillendirmek asıl mühim olan mesele. Şehrin sorunlarını biliyoruz. Daha önemlisi, çözümlere vakıfız. Kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarımızı yaptık. Seçim bu yüzden bir son değil, sadece vesile olacaktır. Nasıl bir gün öncesine kadar halkımıza projelerimizi anlattıysak, onlarla kucaklaştıysak, çalışmalarımıza ket vurmadan, ertesi gün de omuzlarımızdaki yükün farkında olarak, geleceğe atılan ilk adımımızı esnaf ve tüccarlarımızla birlikte inşa etmeye başlayacağız. Ego yarışına ve kompleksine düşmeden kazananın Erzincan olacağı bir süreçten bahsediyoruz. Yarış, Erzincan'ın diğer büyük kentlerle olması için çabalayacağız. Kapı kapı dolaşarak, halkımıza istikbal planlarımızı anlatmak, gönül bağımızı ve bu topraklara aşkımızı anlatın. Sevgi emek ister, çalışmak didinmek ve yorulmak ister. Uzun bir yolculuğa çıktığımızın bilincinde olmalı ve bunu tüm kıymetli hemşehrilerimiz ile paylaşmalıyız. Gayret bizden, tevfik Allah'tandır. Yolumuz açık olsun"dedi.