İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu, Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası'nda yapacağı 240 milyon liralık yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitesini yaklaşık 1,2 milyon tona çıkaracak.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, şirket Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası'nda 240 milyon liralık yeni fırın yatırımı gerçekleştirecek ve yeni fırın 2018 yılının ikinci yarısında faaliyete geçecek. Şişecam Topluluğu'nun "Endüstri 4.0"a uygun şekilde yeni teknolojiyle donatacağı fırın yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak.

Açıklamada, Türkiye dahil toplam dört ülkedeki yıllık 2,3 milyon ton üretim hacmiyle dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj'ın, Eskişehir Fabrikası’nda yapacağı son fırın yatırımıyla Türkiye’deki yıllık üretim kapasitesinin yaklaşık 1,2 milyon tona ulaşacağı belirtildi.

Bursa, Eskişehir ve Mersin’de kurulu üç fabrikasıyla Türkiye’nin en büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, haziran ayında gerçekleştirdiği 120 milyon liralık yatırımla Türkiye’deki kapasitesini 1 milyon ton seviyesine çıkarmıştı.


- “Hem ülke ekonomisine hem de üretime yaptığımız katkılara bir yenisini ekledik”


Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yeni yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarına dikkati çekerek, “Dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer almamızın yanı sıra krom kimyasallarında da dünya lideriyiz. 13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren topluluğumuz, ulaştığı kapasite büyüklüğünü ve teknolojik gücünü yenilikçilik, yaratıcılık, uzmanlık ve yetişmiş insan gücü gibi özellikleriyle pekiştirmekte ve değişen pazar koşullarına uygun ürün ve hizmet kalitesiyle geleceğe güvenle bakmaktadır.” dedi.

Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerini vurgulayan Kırman, "Topluluğumuz, kuruluşundan bu yana geçen 81 yılı aşkın sürede kazanımlarını yine ülkemize yatırmış ve dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Şişecam Topluluğu olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yatırımla Türkiye’deki en büyük cam ambalaj fırınımızı açmış olacağız ve ülke ekonomisine yaptığımız katkılara bir yenisini daha ekleyeceğiz” diye konuştu.

Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası’nın 2013 yılında kurulduğunu hatırlatan Kırman şunları kaydetti: “Bu fabrikadaki dördüncü fırın yatırımımız ile dört yıldır üretim faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz Eskişehir’de hem ülke ekonomisine hem de üretime yaptığımız katkılara bir yenisini daha ekleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şişecam Topluluğu mevcut tesislerini teknolojik gelişmelerin gereği olarak sürekli yeniliyor. Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası’nda hayata geçireceğimiz dördüncü fırın ile son teknoloji ile üretim yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu fırını 'Endüstri 4.0' stratejisine uygun şekilde donatacağız.”