İSTANBUL (AA) - Şişecam'ın 2017 yılı sonu itibarıyla net karı 1,7 milyar lira olarak gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Şişecam Topluluğu'nun 2017 yılı konsolide net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artışla 11,3 milyar liraya ulaştı.

2017 yılında yaklaşık 1 milyar lira yatırım harcaması gerçekleştiren Şişecam Topluluğu, bu dönemde 4,8 milyon ton cam, 2,3 milyon ton soda ve 4,2 milyon ton endüstriyel ham madde üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam Topluluğu'nun 2017 yılına ilişkin konsolide net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artışla 11,3 milyar lira seviyesine ulaşırken, net karı da 1,7 milyar lirayı aştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2017 yıl sonu itibarıyla konsolide net satışlarının 11,3 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Kırman, konsolide satışlar içindeki Türkiye'den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payının ise yaklaşık yüzde 60 seviyesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Bu dönemde yaklaşık 6,8 milyar lira seviyesinde uluslararası satış gerçekleştirdiklerini belirten Kırman, "Maliyet, üretimin coğrafi dağılımı gibi konularda devam eden optimizasyon çalışmalarımızın sonucunda, 2017 yılı hesap döneminde konsolide EBITDA hacmimiz 3,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Topluluk olarak 2017 yılında yaklaşık 1 milyar lira yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini ve 748 milyon dolar tutarındaki ihracat geliriyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerinin altını çizen Kırman, şunları kaydetti:

"Mali yapımızı topluluğun istikrarlı büyüme çizgisindeki devamlılığı koruyacak, önümüzdeki dönemlerde de büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Üretim noktalarımızın optimizasyonuna yönelik çalışmalarımızın hızını arttırarak sürdürürken, maliyetlerimizi de başta artan otomasyon kullanımı olmak üzere tüm etkin yöntemleri kullanarak optimize etmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir karlı büyüme ve operasyonel mükemmellik hedeflerimiz doğrultusunda izlenecek politikalarla ilgili değerlendirmeleri, küresel ekonominin içinde bulunduğu koşulları da dikkate alarak sürekli gerçekleştirmekteyiz."