Erzincan ekonomisinin lokomotifi durumunda bulunan inşaat sektöründe yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerin ele alındığı toplantıya Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt, ESOB Başkanı Bedir Limon, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Celal Aşçı, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Adem Duman, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı ve TMMOB İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Fehmi Gezginci, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Levent Ciminli, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Celal Türk ve çok sayıda işadamı ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren Erzincan TSO üyesi katıldı.
STK Temsilcileri bir ilke imza atarak Erzincan TSO’nun 5. Grubunda yer alan inşaat sektör toplantısında bir araya geldi. Sektörün dünü bugünü ve yarının tartışılarak çok daha iyi yerlere gelmesini sağlamak amacıyla Erzincanlı İşadamları ve Sivil Toplum Kuruluşları Erzincan TSO toplantı salonunda toplandı. Toplantıda çıkan sonuçlar neticesinde Erzincan da bulunan STK lar bir Platform çatısı altında toplanma kararı aldı. Erzincan’ın menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapacak olan platform üyeleri, amaçlarının; Erzincan’ımızı sosyal ve ekonomik anlamda çok daha iyi yerlere taşımak, Erzincan’ımıza değer ve katkı sağlamak ve Erzincan’ımızın tüm sorunlarını gerek Erzincan’da gerekse Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer illerde bulunan siyasi, bürokrat, ve iş dünyasına taşıyarak çözüme kavuşturulmasını sağlamak olduğu vurgulandı. Sahipsiz Erzincan tabirine de tepki gösteren platform üyeleri, halkımızın da desteğini alarak artık böyle bir söylemin kullanılmaması için elimizden geleni yapacağız vurgusu yapıldı.

Platform üyeleri en kısa zamanda halkın desteğini de alarak ilimizin sorunlarını içeren bir rapor hazırlayıp Ankara’ya taşıyacaklarını ifade ettiler.