İSTANBUL (AA) - Toyota, Türkiye'deki hibrit ürün gamını Auris Touring Sports Hybrid ile genişletti.

Şirket açıklamasına göre,Toyota'nın station wagon modeli Auris Touring Sports Hybrid, ÖTV teşviği ile birlikte 118.350 liradan başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu.

Auris Touring Sports Hybrid, 99 bg'lik 1.8 litre benzinli motor ve 82 bg güç üreten elektrikli motoru bir arada bulunduruyor.

Kombine olarak 136 beygir güce sahip olan Auris Touring Sports Hybrid'in, sadece 4.1 lt/100 km yakıt tüketimi ortalaması bulunuyor. Dışardan şarj gerektirmeyen ve priz kullanılmayan teknolojiye sahip.

Hibrit ailesinin en yeni üyelerinden biri olan Auris Touring Sports Hybrid, Türkiye'de Advance Skypack ve Premium olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor.


- "Türkiye'deki hibrit ürün gamımızı 6 modele çıkardık"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Auris Touring Sports Hybrid ile Türkiye'deki hibrit ürün gamını 6 modele çıkardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Her Toyota modelinin bir hibrit versiyonu olması hedefimize adım adım ilerliyoruz. Hibrit modellerimize olan ilginin günden güne arttığını gözlemlemekteyiz. Bu konuda yaptığımız araştırmalarda Türkiye'de hibrit otomobili bilenlerin arasında satın alma eğilim oranı 2014 yılında yüzde 26 iken bu oran 2015 yılında yüzde 63'e 2016 yılında da yüzde 70'e ulaştı. Bu araştırma sonuçları hibrit otomobiller konusunda öncü marka olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor."

Bozkurt, Amerika ve Avrupa pazarlarını da örnek vererek hibrit otomobillerin zaman içinde konvansiyonel dizel ve benzinli araçların satışını azaltacağını ve tercihlerin hibrite yöneleceğini hibrit çağının tüm dünyada en az 25 yıl daha süreceğini belirtti.

Auris Touring Sports Hybrid'in Toyota kalitesini donanım, tasarım ve teknolojik olarak en güzel şekilde yansıttığına dikkati çeken Bozkurt, "ÖTV avantajıyla hibrit araçlar, artık Türkiye'de de daha erişilebilir fiyat seviyesinde satışa sunuluyor. Auris Touring Sports Hybrid de segmentinde rekabet ortamına tüm bu avantajlarıyla katılacaktır. Bu modelimiz ile birlikte yakın gelecekte ülkemizde de çok daha fazla hibrit otomobili yollarda göreceğiz." ifadelerini kullandı.