İSTANBUL (AA) - Toyota'nın geleneksel "Ichiban 2017” Avrupa Müşteri Memnuniyeti Ödülleri'ni kazanan 45 Avrupalı bayi açıklandı.

Toyota açıklamasına göre, satış ve satış sonrası hizmetlerdeki müşteri memnuniyetinde gösterdiği performansla Türkiye’den Çanakkale Toyota Plaza Aydoğan “Ichiban” büyük ödülüne layık görüldü.

Böylelikle, Toyota Plaza Aydoğan, Toyota’nın Avrupa bölgesindeki yaklaşık 2 bin 300 yetkili satıcısının performanslarının değerlendirmeye alındığı zorlu kriterleri aşmayı başardı.

Açıklamada ödüle layık görülen 33 farklı bölgeden 45 bayi arasındaki yerini alan Toyota Plaza Aydoğan’ın ödülünü, Toyota Avrupa Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Johan Van Zyl tarafından Aydoğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Feyzullah ve Beytullah Aydoğan’a sunulduğu bildirildi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt'un da katıldığı ödül töreninde ayrıca son 11 yılda 8 ve 9 kez ödül kazanan yetkili satıcılar da onurlandırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Avrupa Başkanı Dr. Johan Van Zyl, müşteri odaklı felsefeden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek “Önce müşteri felsefesi, iş başarısını da birlikte getirdiğini kanıtlıyor. Toyota, Avrupa’da her pazarda müşteri memnuniyetinde birinci sırada olmak istiyor. En önemli hedefimiz ise, müşterilerimizin kalbinde ve zihninde ilk sırada yer almaktır.” değerlendirmesinde bulundu.