Yapılan toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Ticaret ve Sanayi Odası Danışmanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve çok sayıda Tulum Peyniri üreticisi katıldı.
Erzincan Tulum Peynir’nin dünü bugünü ve geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıda bir konuşma yapan TSO Başkanı Selçuk Polat ; “Erzincan Tulum Peyniri tam organik ve çok sağlıklı bir peynir, bu peyniri kalıcı bir standarda kavuşturmak, tüm dünyaya tanıtmak için Erzincan TSO olarak elimizden geleni yapacağız. Nisan ayında davetimiz üzerine ilimize konuyla ilgili olarak akademisyenler, iş adamları ve yurt dışında peynir üretimi yapan bir firma gelerek incelemeler yapacak. Görüş alışverişinde bulunarak Erzincan Tulum Peyniri’nin geleceğini masaya yatıracağız. Amacımız Erzincan Tulum Peynirini aldığımız Coğrafi İşaretinin ardından kalıcı bir standarda da kavuşturmak. Erzincan TSO, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve Tulum Peyniri üreticimiz ile el ele verip bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ise yaptığı konuşmada; “amacımız Erzincan Tulum Peyniri’ne kalıcı bir standart kazandırmak. Üreticilerimizin yaşadıkları en büyük sorunlar arasında yer alan pazar, saklama, depolama ve hijyen gibi konuları ele alıp en kısa zamanda bunların üstesinden gelmeyi hedefliyoruz. Ankara’da yapılan il müdürleri toplantısında bu konuyu dile getirdim, sorunların giderilmesi, peynirimizin bir standarda kavuşması noktasında görüşmeler yaparak ve olumlu tepkiler aldığını belirten Karadağ, en kısa zamanda Bakanlıktan ve Genel Müdürlükten bir heyetin ilimize gelerek Tulum Peynirimizle ilgili incelemeler yapacağını söyledi. Toplantıda son olarak peynir üreticileri ile görüş alışverişinde bulunuldu.