ADANA (AA) - TÜMOSAN, 11. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı'nda traktörlerini sergiledi.

TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun, yazılı açıklamasında, fuarda hem tarla hem de bağ bahçe segmentindeki traktörlerin yer aldığını belirtti.

Bağ-bahçe segmentindeki yeni traktör serisinin üretimine 2018 yılında başlanacağını aktaran Olgun, traktör ve dizel motor üretiminde 41 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen üreticileri arasında yer alan firmalarının Türk çiftçisine katma değer sağlayacak traktör modelleri ve zirai ekipmanlar geliştirmeye devam ettiğini bildirdi.

Olgun, 81 ilde 100'e yakın bayii, 54 yedek parça bayisi ve 405 servis noktasıyla çiftçilerin yanında olduklarını aktardı.

Türkiye’de kendi motorunu, transmisyonunu, kabinini, döküm parçalarını üreten ve yerli parça kullanımına önem veren tek firma olduklarını belirten Olgun, şunları kaydetti:

"Yerli sermayenin yine bu topraklarda kalmasını sağlıyoruz. Adana, verim bakımından oldukça güçlü, hem ülke ihtiyaçlarını hem de ihracat tarımını artıracak ürün yelpazesine sahip. Adana'daki çiftçilerimizin tarlada kullanabilecekleri traktörlerin yanı sıra özellikle bağ-bahçelerde kullanabileceği dört seri bahçe traktörümüz mevcut. TÜMOSAN olarak on seride 25 ana model altında 268 farklı modeli çiftçilerin beğenisine sunduk. Adana ve benzeri ürünleri yetiştiren, aynı arazi tipine sahip çiftçilere özel, bağ-bahçe segmentinde, ideal ölçülerde 4200, 5200L, 5200S ve 5200N serilerini geliştirdik. Ayrıca tarla segmentinde de 8 traktör serisiyle Adanalı çiftçilerin yanındayız. Özellikle Bursa, Adana, Gaziantep, İzmir ve Manisa'da yaptığımız çalışmalar sonucunda çiftçilerimizin tarım alanlarına uygun yeni traktör serimiz olan 5200.4'ü geliştirme çalışmaları da devam ediyor. Bu serimizin üretimine 2018 yılında başlayacağız."

Fuar 12 Kasım'a kadar gezilebilecek.