İSTANBUL (AA) - Turkcell'in bulut depolama servisi lifebox'ı indiren ve giriş yapan herkese aylık 5 GB saklama alanı hediye ediliyor.

Turkcell açıklamasına göre, dünyanın dört bir yanına hizmet sunan Türkiye'nin bireysel depolama servisi lifebox, fotoğraf, video, müzik, belgeler ve rehberin güvenle saklanmasını sağlarken, platformuna eklediği "yer aç" ve "sosyal medyadan transfer" özellikleri ile de dikkati çekiyor.

Lifebox kullanıcıları rehberlerini de saklama alanları etkilenmeden güvenle yedekleyerek, kontaklarına diledikleri zaman diledikleri cihazlardan erişebiliyor. Üstelik telefon değişikliklerinde de tüm kontaklarını lifebox sayesinde yeni telefonlarına tek tuşla kolayca kaydedebiliyorlar.

Dünyaya Türkiye'den hizmet sunan bireysel depolama servislerinden lifebox'ta kullanıcıların deneyimlemesi için uygulamayı indiren ve giriş yapan herkese aylık 5 GB saklama alanı hediye ediliyor. Buna ek olarak dileyen kullanıcılar aylık 50 GB, 500 GB ve 2,5 TB saklama alanına sahip paketlerden de yararlanabiliyor. Ayrıca Turkcell, belirli tarifelerdeki kullanıcılarına 500 GB'a varan lifebox saklama alanı ve lifebox kullanımlarına özel internet paketi de hediye ediyor.


- "İlk defa" sosyal medyadan fotoğraf transferi


Lifebox, yer aç seçeneğiyle hem cihazda hem de depolama servisinde bulunan yedekli fotoğraf ve videoları buluyor ve bunları kullanıcı isterse tek bir tuşla silebiliyor. Böylece cihazda yeni fotoğraflar, videolar, müzikler, dosyalar, uygulamalar ve geri kalan tüm ihtiyaçlar için yer açılmış oluyor.

Bununla birlikte lifebox dünyada "ilk defa" kullanıcılarının sosyal medyadan paylaşımlarını bulut depolama servisine taşıyor. Sosyal medyadan transfer özelliği ile Instagram ve Facebook'a yüklenen paylaşımlar tek bir tıkla lifebox'a transfer edilebiliyor. Böylece Instagrama ve Facebook'a yıllar içinde yüklenmiş fotoğraf ve videolar lifebox'a yedeklenmekte.

Ayrıca kullanıcılar fotoğraflarını uygulama içindeki onlarca farklı baskı seçeneği arasından dilediklerini seçerek bastırma siparişini verebiliyor, basılan fotoğraflarının kapılarına kadar geliyor.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Ukrayna ve İran başta olmak üzere 155 farklı ülkeden 5,5 milyondan fazla kullanıcısına İngilizce, Rusça, Almanca, Arapça ve Ukraynaca gibi dil seçenekleri ile hizmet sunan ve bünyesinde 1 milyardan fazla dijital içeriği barındıran lifebox, rehber yedekleme, hikaye yaratma, Apple TV, TV+ uygulaları ile tüm anıları büyük ekran TV'den izleme başta olmak üzere pek çok yenilikçi özelliğiyle dünyada söz sahibi olma yolunda ilerliyor.

Şifre ve parmak izi gibi ekstra güvenlik özellikleri de sunan lifebox'ın kullanıcı sayısı her geçen gün tüm dünyada artmaya devam etmekte.