İSTANBUL (AA) - Türkiye Finans, döviz ve kıymetli maden işlemlerinin en rahat şekilde yapılmasına imkan veren platformu TFX Target'in mobil versiyonunu geliştirdi.

Bankanın açıklamasına göre, TFX TARGET sayesinde şubelere ve hatta internet şubesine dahi bağlı kalmadan, akıllı telefonlardan hafta içi 5 gün 24 saat boyunca dünyadaki döviz ve kıymetli maden emtia piyasaları eş zamanlı izlenebiliyor ve 34 farklı kurdan anında işlem yapılabiliyor.

Akıllı telefon aplikasyonunun yanı sıra herhangi bir program indirmeye gerek kalmadan web üzerinden kolaylıkla erişilebilen uygulama sayesinde kullanıcılar, akıllı telefonlar aracılığıyla platformun tüm özelliklerinden hafta içi her gün 24 saat boyunca mobil olarak faydalanabilecek.

TFXTARGET aynı zamanda değerli madenlerde gram üzerinden işlem yapmaya olanak sağlayan yapısı ile sektörde tek olma özelliğini taşıyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, TFX Target'e ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz, TFX Target için çalışmalara ilk olarak 2011 yılında başladık. Ayda 100 binin üzerinde işlem gerçekleşen platformda, günde 1800 civarında müşterimiz online olup, piyasaları anlık olarak takip ederek işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Sistemde her milisaniyede güncellenen fiyat yapısıyla 1 dakika içinde 3 bin farklı fiyat alıcı ve satıcı ile buluşuyor. Platformu kullanan müşterilerimizin sayısını 4 yıl içinde 800'den 30 bine yükseltmeyi başardık. 2017 sonunda hedefimiz 40 binleri yakalamak."


- "Müşteriye danışmanlık yapmak bizim için çok önemli"


Türkiye Finans Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Akşam ise özellikle firmaların nakit akışlarında yer almak, bunun için de gereken işletme sermayesine aracılık etmek istediklerini belirterek, katılım bankacılığında hızla gelişen dış ticaret işlemlerinde de yer almanın, müşterilerine yol göstermenin, danışmanlık yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu bildirdi.

Akşam, "TFX Target Mobil, bu anlamda dış ticaret ile uğraşan özellikle orta ve büyük ölçekli müşterilerimiz için 24 saat kur takibi yapabilecekleri, alım, satım yapabilecekleri yepyeni bir ürün. Bu sayede her orta büyüklükteki işletme (OBİ) ve ticari müşteriye anında alım, satım yapma imkanı veriyor; maliyet ve fiyatlandırma konusunda anlık imkan sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Necati Özdeniz de dijital alanda geliştirdikleri ürünlere ve bu alanda yapacakları yatırımlara gelecek dönemde de devam edeceklerini kaydetti.