İZMİR(AA) - Türkiye'nin dünya pazarlarına ihraç ettiği gıda ürünlerini Güney Kore'de tanıtmak için geniş kapsamlı bir etkinlik programı hazırlandı.

Ekonomi Bakanlığının Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY Destek Programı kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Güney Kore'nin başkenti Seul'de basın tanıtımı ve tadım etkinliği organize edildi.

Ege İhracatçı Birliklerinden gıdayla ilgili 5 birliğin katıldığı etkinlikte, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru domates, zeytinyağı, defne, kekik, adaçayı, makarna ve bulgurun da aralarında bulunduğu ürünler, 25-28 Ekim'de gerçekleştirilecek Food Week Korea Fuarı'nda tanıtılacak.

Türk gıda ürünleriyle hazırlanabilecek Uzakdoğu damak tadına uygun yemek tariflerinin tanıtılacağı etkinlikte, ünlü Türk şef İbrahim Önen'in hazırlayacağı lezzetlerin tadımı yapılacak.

Ülkenin en önemli gıda fuarı Food Week Korea'da kurulacak Türkiye standında, 25-28 Ekim'de günde iki defa düzenlenecek tadım etkinliklerine Güney Kore'den ithalatçı firmalar, distribütörler, kamu temsilcileri, basın mensupları ve ziyaretçiler katılacak.

Ayla filminin başrol oyuncuları katılacak

Tanıtım etkinliğinin en özel konukları ise Türkiye'nin Oscar'a aday gösterilen ve iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik dramatik bir öyküyü beyazperdeye aktaran Ayla filminin başrol oyuncuları olacak.

Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta ailesini kaybeden Koreli küçük kızın hikayesinin anlatıldığı filmin 27 Ekim'de yapılacak Güney Kore galasının ardından oyuncular Kim Seol ve İsmail Hancıoğlu, fuardaki tanıtım etkinliğine katılacak.

Muhabir: Tolga Albay