İSTANBUL (AA) - Turmaks İnşaat, Türkiye'nin Yaounde Büyükelçiliği desteğiyle Kamerun'da düzenlenecek caz festivaline sponsor oldu.

Turmaks'tan yapılan açıklamaya göre, UNESCO öncülüğünde dünyada her yıl 30 Nisan'da kutlanan Uluslararası Caz Günü dolayısıyla bu yıl Kamerun'da caz festivali gerçekleştirilecek.

Kamerun'da ilk kez düzenlenecek UNESCO öncülüğündeki etkinlikte Türk cazcılar sahne alacak. Türkiye'nin Yaounde Büyükelçiliği ile Turmaks'ın destekleriyle başkent Yaounde'de düzenlenecek özel konser programına Kamerun, Gabon ve Benin'den gelecek sanatçıların yanı sıra Türkiye'den "Bilal Karaman Trio" katılacak.

Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Murat Ülkü, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti:

"Caz müziğinin evrensel formları ile kültürel zenginliğimizin ögelerini başarıyla buluşturan uluslararası gitar sanatçımız Bilal Karaman ve arkadaşlarının Yaounde’de verecekleri özel konser, hem ülkemizin Kamerun’da kültürel tanıtımına değerli bir katkı oluşturacak hem de caz müziğinin ana vatanı sayılan Afrika’da sanatçılarımızın yerel müzisyenlerle kaynaşmasına imkan yaratarak dünyaya anlamlı bir barış ve kardeşlik mesajı verecektir."

Bin 500 kapasiteli bir mekanda halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek konsere yoğun katılım bekleniyor.