İSTANBUL (AA) - Vodafone’un 2008 yılından beri sürdürdüğü Discover Genç Yetenek Programı’nın yeni dönem başvuruları, kariyer.net, vodafone.com.tr ve LinkedIn üzerinden başladı.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Vodafone, geleceğin teknolojilerine liderlik edecek genç yetenekleri bünyesine katmaya devam ediyor.

Çalışanlarının yüzde 60’ından fazlasını Y kuşağının oluşturduğu ve geçen yıl 79 binin üzerinde yeni mezun başvurusu alan Vodafone'un 2008 yılından beri sürdürdüğü Discover Genç Yetenek Programı’nın yeni dönem başvuruları, kariyer.net, vodafone.com.tr ve LinkedIn üzerinden başladı.

Mart ortasına kadar sürecek başvurular sonucunda en az 40 genç yetenek Vodafone Türkiye’de tam zamanlı çalışma imkanına sahip olacak. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı ile bugüne kadar Vodafone bünyesine yaklaşık 300 genç yetenek katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, geleceğin liderleri olarak gördükleri genç yetenekleri keşfetmeyi ve organizasyonlarına katmayı önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Vodafone olarak, yeni mezun işe alımlarımızı, Vodafone’un global ölçekte tüm ülkelerinde uyguladığı Discover Genç Yetenek Programı aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Araştırmalar, gençlere kendilerini geliştirme ve gerçekleştirme fırsatı veren sektör, eğitim ve yurt dışı olanaklarının bir pozisyonu daha değerli hale getirdiğini gösteriyor. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı ile bu olanaklara ulaşmak bir hayal olmaktan çıkıyor. Bu programla bir yandan geleceği şekillendirirken, bir yandan da dijital dönüşümün liderleri olabilecek, çevik çalışma yöntemlerine sahip genç yetenekleri keşfediyoruz. Geleceğin heyecan verdiğine inanan ve bizimle aynı heyecanı paylaşan tüm genç mezunları, programımızın yeni dönemi için başvuruda bulunmaya davet ediyoruz."

- İki yıllık özel program


Üniversite 4'üncü sınıf öğrencileri ve en fazla bir yıl tam zamanlı iş tecrübesi bulunan yeni mezunlar için özel hazırlanmış bir kariyer programı olan Vodafone Discover Genç Yetenek Programı ile Vodafone’a katılan genç yetenekler, ilk yıl 2 farklı bölümde rotasyon gerçekleştirerek hem teknoloji/telekomünikasyon sektörünü hem de Vodafone’u yakından tanıma ve kariyerlerine daha bilinçli tercihler yaparak başlama imkanı buluyor.

Genç yetenekler, sadece Vodafone’da bulunan ve toplam 4 hafta devam eden bir oryantasyon programına dahil olarak Vodafone bayilerinde satış yapmaktan sahada baz istasyonu kurulumuna kadar pek çok farklı konuyu hem teorik hem pratik anlamda deneyimleyebiliyor. Discover’lar bir yılın sonunda grup çalışmaları, seminerler, atölyeler, eğitimlerden oluşan 12 aylık özel bir gelişim programına dahil oluyorlar. Ayrıca, Vodafone’un mentorluk uygulamasından da faydalanabiliyorlar.


- Yurt dışında çalışma fırsatı


Global bir şirkette çalışmanın avantajını da kullanabilen Discover’lar, 2 yıllık çalışmalarının ardından değerlendirme merkezinde başarılı olurlarsa "Global Columbus Programı" ile 2 yıl farklı bir Vodafone ülkesinde görev yapabiliyor. Columbus Programı dışında da yayınlanan ilanlar aracılığıyla farklı lokal ve global fırsatları değerlendirebiliyorlar.

Vodafone, 2015 yılında, Great Place To Work Enstitüsü tarafından belirlenen ve pek çok global ölçekli şirketin rekabet ettiği "En İyi İşverenler" sıralamasında birinci seçildi. Ayrıca, "Farklı Kuşakların İş Birlikteliği" özel ödülünün de sahibi oldu.