İSTANBUL (AA) - Ford, Çikolata ve Kahve Festivali kapsamında Türkiye'nin ilk gerçek boyutlu çikolata kaplı araç heykelini görücüye çıkardı.

Ford açıklamasına göre, "Bir Başka" konseptiyle Türkiye pazarında yeni bir dönemin kapılarını aralayan Ford, bu yıl 18-21 Mayıs'ta Ankara Congresium'da ilki gerçekleştirilen Çikolata ve Kahve Festivali kapsamında Yeni Ford Kuga'nın gerçek boyutlu çikolata heykeli ile ziyaretçilere farklı bir deneyim yaşatıyor.

Türkiye'de daha önce hiç denenmemiş bir yöntemle çikolata heykeltraşı Yiğit Zeyneloğlu'nun 3 haftalık çalışması sonucu oluşturulan Yeni Ford Kuga çikolata araç heykeli için toplam 65 kilogram bitter çikolata ve 65 kilogram saf kakao yağı kullanıldı.

Çikolata ve kakao yağları özel bir uygulama olan temperleme yöntemiyle eritildi. Eritilen bu karışım sonrasında püskürtme yapılarak, önceden hazırlanmış strafor modele uygulandı. Sadece püskürtme işlemi 3 gün boyunca 58 saat süren heykelin strafor modeline tam 8 kez çikolata kaplama işlemi yapıldı.

Festival boyunca Ankara Congresium'un "en güzel" köşesinde "en lezzetli" hali ile sergilenecek olan Yeni Kuga, Ford standında 21 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.