Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen seminere Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nail Van, İl Defterdar Vekili Bülent Papuccu. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak ve mükellefler katıldı. Beklenenin altında olan katılımla gerçekleşen seminerde konuşan
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak; ‘’ 6736 Sayılı Bazı Alacakları Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında SGK ve Vergi Dairesiyle birlikte tertip ettiğimiz bilgilendirme toplantısına hoşgeldiniz. Bu kanunun bir avantajından daha bahsetmek istiyorum. Bu kanun kapsamında odamız aidat alacaklar içerisinde yapılandırma imkanı getirilmiştir. Üyelerimiz 6 taksitle ödeme yapacaklardır. Bütün bu imkanlardan yararlanabilmek için mükelleflerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Bu kanunun sanayicilerimiz için tüccarlarımız esnafımız için sırtında büyük bir yükü kaldırmıştır. Buda bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Bu yapılandırmayla ilgili olarak başta Başbakanımız gururumuz Binali yıldırıma emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.

İl Defterdar Vekili Bülent Papuccu Yasa önemli bir yasa, fakat beklediğimiz katılım olmadı diyerek yaptığı açıklamada; ‘’Öncelikle Misafirperverliğinden dolayı TSO Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yasa önemli bir yasa, katılım az beklediğimiz katılım olmadı. Keşke salon dolu olsaydı. Arkadaşlarımız sunumlarını yapsalardı. Soru cevap yapsaydık daha anlamlı olurdu diye düşünüyorum. Yineden katılan mükelleflere çok teşekkür ediyorum. Bu yasa hepimize hayırlı olsun diyorum bol kazançlar diliyorum.’’ dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nail Van yaptığı açıklamada:‘’3 Ağustos 2016 tarihinde Meclis Genel Kurulunda kabul edilen ve 23 Ağustos tarihli resmi gazetede yayınlanan 6736 sayılı torba kanununda siz mükelleflerimize daha fazla seviyede ulaşmayı gönülden arzu ediyorduk ama katılım oldukça az. Bizim mükelleflerimizden gerek siyasilerimizden gelen talepler gerek odalarımızdan gelen talepler 1479 sayılı esnaf bağkurumuz ve 2926 tarım bağkuru sigortalılarımızın 6736 sayılı ince bir nokta var, iki kapsamlı olan sigortalılarımızın yapılandırma kapsamı dışında bırakıldı. Bunlardan bir tanesi kısaca 5510 sayılı kanunun geçici 17. Maddesi gereğince sigortalı tescil edildikten sonra 5 yıldan fazla pirim borcu olup da hiç ödeme yapmayanların biz bunlara geçici 19 kodu verdik ve hizmetlerini dondurduk. Daha sonra 6645 sayılı kanun ile 23 Nisan 2015 tarihinde yayınlanan ve 1 Mayıs 2015- 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında sigortalılarımız müracaat ettiklerinde benim hizmetimi dondurun yada silin dediklerinde hizmet hiçbir zaman silinmez. Bunlar ileride sigortalılarımıza faydalanabilmeleri için belli kodlarla saklı tutuyoruz.’’ Şeklinde konuştu.