İSTANBUL (AA) - Zorlu Holding, "Dünya Çalışan Gönüllülüğü Haftası" kapsamında teknolojiyi çocukların iyiliği için kullanan Robotel Türkiye proje ekibini ağırladı.

Zorlu Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket sunduğu ürün ve hizmetlerin yanı sıra başta çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerine gönüllü desteğini de sürdürüyor. Bu kapsamda şirket, 4-11 Mayıs "Dünya Çalışan Gönüllülüğü Haftası" kapsamında, teknolojiyi çocukların iyiliği için kullanan Robotel Türkiye proje ekibinin katılımıyla, Zorlu PSM'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin gönüllü destekçisi oldu.

Etkinlik kapsamında Robotel Türkiye'nin kurucularından Zeynep Karagöz proje hikayesini katılımcılarla paylaşırken, sunumun ardından Zorlu Holding çalışanları, robotel yapımındaki beş farklı aşamayı uzmanlar eşliğinde deneyimlediler.

Tespit, belgeleme ve ölçü, tasarım, baskı ve montaj, teslim ve kontrol aşamalarının her birinin yoğun ilgi gördüğü etkinlikte, teknolojinin engelli çocukların hayatını nasıl değiştirebileceğine tanık olan çalışanların çoğu "Robotel Türkiye Gönüllüsü" kaydını yaptırarak "Türkiye'nin Yardım Eli Hareketi"ne katıldılar.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Robotel Türkiye, doğuştan parmakları olmayan bir çocuğa robot el (mekanik el) yapan iki kişinin bunu ihtiyacı olanlarla paylaşması ile başlayan ve zamanla tüm dünyadan insanların katılımıyla gelişen "Enabling The Future" hareketinin Türkiye ayağı olarak görev yapıyor.

Bir gönüllülük ve destek platformu olan Robotel Türkiye'de Amniotic Band Syndrome-ABS hastalığı nedeniyle protez kullanma ihtiyacı duyan çocuklara özel, ölçü ve niteliklerde 3 boyutlu yazıcılarla üretilmiş, kullanılabilir robotel uygulamaları paylaşılıyor. Ayrıca çocukların protez kullanımında yaşadıkları sıkıntılara, ekonomik ve fonksiyonel çözümler üretilmesine katkı sağlanıyor.