Elazığ’da Medical Park Hastanesi tarafından kentte görev yapan aile hekimlerine ’İnfertilite ve Tüp bebek’ semineri verildi.
Medical Park Elazığ Hastanesi’nde ’İnfertilite ve Tüp bebek’ konulu seminer düzenlendi. Elazığ’da görev yapan 100 Aile Sağlığı Merkezi hekiminin katıldığı seminerde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özdiller ve Op. Dr. Ebru Çelik Kavak tarafından İnfertilite (kısırlık), aşılama, tüp bebek ve kadın sağlığı konularında detaylı bilgiler verildi.
Bebek sahibi olamayan çiftlerin durumunu ve ne yapılması gerektiğini anlatan Op.Dr. Kavak, "Yaşı 35’in üzerinde olan çiftlerimizi 6 aylık birliktelik sonrası gebelik oluşmayınca takibe alıyoruz. 35 yaş altı çiftlerimizde ise 1 yıldan sonra takibe alıyoruz. Siz aile hekimlerimizin de bildiği gibi çiftlerimizin bir kısmı basit tedavi yöntemi ile çocuk sahibi olabiliyor. Bir kısmı ise basit tedavi yöntemi ile bebek sahibi olamayınca tüp bebeğe geçiyoruz. Bizlerin bu durumlardaki aileleri en iyi şekilde yönlendirmesi ve yardımcı olması lazım. Burada aile hekimlerimize büyük görevler düşüyor" dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özdiller de tüp bebek yöntemi ile ilgili bilgiler vermesinin ardından karşılıklı soru cevaplara geçildi. Aile hekimleri akıllarına takılan soruları uzman ekibe sorarak bilgiler aldı.