Elazığ Belediyesi, bilgi teknolojileri ve bilgi sistemlerinin belediye bünyesinde kurulup, sağladığı yararların internet tabanlı sistemler aracılığıyla belediyenin ve vatandaşların kullanımına sunulmasını sağlayan kent bilgi sisteminin hayata geçirilmesi için protokol imzaladı.
Elazığ Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında “Yerel Yönetimlerde Kent Bilgi Sistemlerinin Kurulması ve İşletilmesi” ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Bakanlık Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Vekili Dr. Bekir Tüzel, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, İller Bankası Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik, İller Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu katıldı.
Teknolojik yeniliklerin belediye ve şehir hizmetlerinde kullanılmasının birçok açıdan avantajlar sağladığını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Belediyesi’ne kent bilgi sisteminin kurulması için gerekli olan tüm işlerin planlama ve koordinasyon faaliyetlerinin bu protokolle yürütüleceğini söyledi. Başkan Yanılmaz, Kent bilgi sisteminin kurularak işletiminin takip edilmesi için bir model oluşturulması ve belirlenen modelin uygulamaya konulması konularında önemli destekleri olacağını ifade etti.