Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde ’Tarım ve İnsan’ konulu bir fotoğraf sergisi açıldı. Tarım ve insan figürlerinin birlikte kullanıldığı 62 resim arasından dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.
Elazığ’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ’Tarım ve İnsan’ konulu bir fotoğraf sergisi açıldı. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde açılan ve 24 Ekim’e kadar sürecek sergiye Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülmecit Yaşa, sergiyle ilgili bilgiler vererek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprağın ve tarımın önemi konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak maksadıyla 2009 yılından bu yana fotoğraf yarışması düzenlenmekte ve çeşitli hediyeler verilmektedir. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen tarım ve insan konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen 62 adet fotoğraf diğer illerde olduğu gibi Elazığ’da da 21-24 tarihleri arasında sergilenmekte ve halkımızın beğenisine sunulmaktadır. BU sergimizin ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mızın ’Tarım ve İnsan’ fotoğraf sergisinin açılışındayız. Tabi toprakla insanı birbirinden ayırmak mümkün değil. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Toprağın her metrekaresi çok önemli. Biz toprağa ve tarıma ne kadar sahip çıkarsak esasında insanımıza o kadar sahip çıkmış olacağız. Onun için ayrıca Elazığ’da bir sloganımız var. En yüksek yerlere bir ağaç dikip şehri yeşillendireceğiz. Tarımla insanı toprakla insanı bütünleştireceğiz. Tarımla insan, toprakla ne kadar insan ne kadar bütünleşirse o kadar huzurlu olur ve o kadar mutlu olur. Bu huzura ve mutluluğa giden yolu resimlerle yansıttıklarında dolayı ve böyle bir yarışma açtıklarından dolayı bakanlığımız nezdinde il müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Allah muvaffak etsin. Bu resimler bize gelecekle ilgili yol haritamızı gösteriyor. Tarımı, toprağı ne kadar korursak insanımızı o kadar korumuş oluruz" diye konuştu.
Bugün açılışı yapılan sergi 24 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.