Cumhuriyet dönemi ve sonrası yurtlarından istekli yada isteksiz göç eden vatandaşlar,ata yurdunda kalan taşınmazları ve gelirlerini emin gördükleri komşularına emanet etmişler ve bu kimselere EMANETÇİ demişler. Bu emanetlere Sadık olanlar kendilerinden sonrada hürmet ile yaad edilmiş..
İlimizdede benim bildiğim iki aile vardır. T. O. ailesi ve H. Y. dir.
T. O. Ailesi 38 dersim harekatı sonrası tehcire zorlanan halkın malına laikince sahip çıkmış ve ihanet etmemişler mesleki olarak iyi tanıdığımız bu aile hep hatırlı ve hürmete loayık olmuştur...
H. Y. Ise gurbette olan insanımızın yıllık kazancını emanet olarak bıraktığı emanetine sahip çıkmış oda emanete ihanet etmemiş hala aramızda olan bu zaat her yerde saygı ve hürmet görür..
Arkadaşlar nasıl ki kader madden emanete sahip çıkana adilane davranıyor ise aynı adaletini manan emanetçi olan siyasetçilere de gösterir..
Milletvekili vatandaşın hak ve hukukunun vekili olarak emanetçisi, il başkanı yada yerel yöneticiler de aynı derecede emanetçileridir.
Bu emanete gösterilen adalet ve hassasiyet muhataplarını siyaseten vatandaşın nazarında unutulmaz kılar..
Tarihte adalet ve emanete olan duyarlılığı ile nam salmış ün almış Hüsrev nasıl ki Ölümsüz ruh anlamına gelen Nuşirevan olmuşsa,emanet ve hakkaniyete layık olan siyasetçilerimizde benzer anlamlar ifade eden ünvanlar kazanırlar..
Tarafgirlik seçimi bizlerin Calut yada Davut, Karun yada Musa tarafını seçme ünvani tercihimizin de neticesini verir..
Kimseye kızıp eleştiri hakkımız olmamalı tercihlerimiz kalitemizin aşikâre seviye tesbitidir..
Artık ünvana , mal varlığına , ünsiyete göre değil kalite,liyakat ve milli değerlere verilen öneme ve hassasiyete göre tercih yapmamız dileği ile..
Saygı ile...