Erzincan'da, 4.1 büyüklüğünde deprem Erzincan'da, 4.1 büyüklüğünde deprem

Erzincan'da uzun süredir AFAD İl Müdürlüğü görevini yürüten Kadir Çelik, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan yeni atamalar kapsamında Aksaray AFAD İl Müdürlüğü'ne atandı.

Bu değişiklikle birlikte Erzincan AFAD İl Müdürlüğü'ne getirilen isim ise Bolu AFAD İl Müdürü olarak görev yapan Cengiz Çavuş atandı.

Cengiz Çavuş, 1984 yılında Kırşehir/Kaman ilçesinde doğmuş ve ilköğrenimini Ankara'da tamamlamıştır. Orta öğrenimini Kırşehir/Kaman ilçesinde gerçekleştiren Çavuş, üniversite eğitimini Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde "Bilgisayar Programcılığı ve Donanımı" bölümünde tamamlamıştır. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu.

2007 yılında kamu hizmetine başlayan Cengiz Çavuş, 2010 yılından itibaren Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde çeşitli kademelerde görev almıştır. Son olarak Muğla AFAD İl Müdür Vekilliği görevini üstlenen Çavuş, İçişleri Bakanlığının 17.09.2020 tarihli ve 127573 sayılı Onayı ile Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne İl Müdürü olarak asaleten atandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Cengiz Çavuş, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan yeni atamalar neticesinde Erzincan AFAD İl Müdürlüğü'ne atandı.