1 Kasım 2015 seçimleri sonrası ilk defa Ak Parti Erzincan’da 2 Milletvekili çıkardı. Aynı zamanda ne talihtir ki Binali Yıldırım ara dönemde Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı oldu.

Peki, Erzincan neden kan kaybediyor; Hemşerimiz gurumuz Binali Yıldırım mayıs ayında Başbakan olduktan sonra haziran ayı içerisinde Erzincan’a geldi. Cumhuriyet meydanında Erzincan halkına hitap etti ama Erzincan için bir müjde vermedi.

15 Temmuz Darbe sonrası Başbakan Binali Yıldırım 2.kez memleketi Erzincan’a geldi. Erzincan Valiliği çıkışı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada 23 ilin teşvik paketinden faydalanacağını anlattı. Âmâ maalesef cazibe iller arasında Erzincan olmayacağını açıkladı.

Erzincan'a göre, Erzurum, Sivas ve Bayburt atlarını alıp Üsküdar’ı geçmiş bizim Milletvekilleri ne iş yapıyor Erzincan için ne üretiyorlar. Erzincan her geçen gün ileri gideceğine geri gidiyor. Daha geçen seneye kadar bu şehre bir Bakan gelip gitse hemen ardından İl Başkanı, Belediye Başkanı, Milletvekilleri değerlendirme toplantıları yapıyorlardı. Şimdi bu şehre Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı geliyor kimseden bir çıt çıkmıyor.

15 Temmuz Darbe sonrası her akşam şehrimizde Cumhuriyet Meydanında Demokrasimize sahip çıkma anlamında hepimiz nöbet tuttuk. Ama bu nöbetlerde bile Protokol ile Vatandaşları bariyerlerle ayırdınız. Sadece Demokrasi nöbetimi tabi ki hayır Şehit Cenazelerinde bile aynı hatayı yapıp Protokol ile vatandaşı bariyerlerle ayırdınız.

Vatandaş Vekillerinden, İl başkanından, Belediye Başkanından iş istiyor istihdam istiyor sizler vatandaşın sesini duymamak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bir gün kamyon fabrikası açıyorsunuz, bir gün tekstil fabrikası açıyorsunuz, bir gün hipodrom açıyorsunuz Allah aşkına seçim öncesi nasıl kapı kapı dolaşıp oy istediyseniz şimdi o aldığınız oyların hakkını verin…