Geçtiğimiz iki gün Ekev ve Ersiad İstanbul yönetim kurulu ekibi ile beraber olduk..

İlk olarak Cumartesi akşam haberimiz oldu ve otele gittik akrabamızda olan Bahaş A. Ş. Yönetim kurulu başkanı Sayın Saim Bahadır ağabeyimin vesilesi ile tanıştık, rektörümüz Sayın İlyas Çapoğlu bey ev sahibi olarak Yemeğe davet etmişti, iş adamları bizi yalnız bırakma dedi bizde icabet ettik.

Kırk yıl hatırı vardır diye canım Erzincan ım adına bizde acı birer kahve ikram ettik.

Kahve bahaneydi asıl amaç tanımak ve hem hal olmaktı.

Sağ olsunlar bizi kırmayıp davetimize icabet edip bizleri şereflendirdiler..

Sadık Ağca beyi ilk defa tanıdım asilzade duruşlu bir İstanbul beyefendisi ,candan bir Erzincanlı olarak çıktı karşımıza,Yavuz Canikli beyin Başkanlığında Saim Bahadır bey Çayırlı dan , Hüseyin dede Kemah tan, Süleyman abi Tercan dan, Eğinli, iliçli , Sadık bey ile beraber bir çoğu da Refahiye'den idi, bu değerleri bir araya getiren Erzincan kardeşliği idi..

İnsani bir vasıf olan bir çok egoyu aşmış Erzincan lı olarak Erzincan kardeşliğinde buluşmuş ülkenin kıymetlileri idiler..

Bir kaçı dışında çoğunu ilk defa tanıdığımı arz etmiştim, yaptıklarından bahsettiler bende şunu arz ettim; Efendim sizler burada Ağabeyimiz ,dışarıda evladımızsınız ,Erzincan ile münasebetiniz ilçeleriniz ile sınırlı değil merkez ile de olsun sizler şehir insanını şehir insanı da sizi tanısın , rektörümüz sözü alıp üniversiteye yapılan katkıları aktardı, aralarından biri '' gardaş biz İstanbul dan bu kadar yaptık burada yaşayıp şehirden nasiplenen herkese dernek olarak ulaştık neden kimse Katkıda bulunmuyor? '' dedi. Kelam şehrin yarasına neşter vurmuştu..

Üstadım dedim Şehirde ekonomik erki elde edenlerde derinlik yok ,en köklüsünün mazisi Onbeş sene Onbeş sene öncesi bu Erkin sahibi başkası idi, adamlar asilzade zengin değiller ki hayra hasenata zaman ve zemin hazırlasınlar..

Şunu da ekledim burada ekonomik ve siyasal olarak yer edinmeye çalışanlar bölgesel milliyetciliği bile araç edip kullanırlar, garip geldi o ne demek bizim aramızda merkezden kimse yok ama biz merkezde buluşuruz dediler..

Tam burada teklifimi tekrarladım işte tam bu Yüzden ama yazlıkçı olarak ama farklı şekillerde Şehirde nefes alın ,alın ki kalite gelsin insanımız sizi sizde Can'ları tanıyın..

O akşam kafama takıldı Dörtyol'da doğdum gardaş diyip bölgesel milliyetçiler mi daha Erzincan lı yoksa dört bini aşkın burs onlarca hayır adı Altında Kalıcı yatırımlara imza atan bu iş adamları mı?

Onbir Yaşında çıktığı topraklara sadece vefa için dışarıda kazandığını taşıyan iş adamlarımı yoksa Şehirden kazandığını Şehre yatırdığı için her hakkı kendinde bulan zevat mı?

Bana göre cevap belli, bu adamlar dört yolunda dört yolu..

Ya size göre?

Unutmayın duruşunuz kalitenizin yansımasıdır..

Yarenler dünya küçük hayat kısa, eğer amaç semada seda ise el an ne varsa elde, değerlendirelim..

Saygı ile...