Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, "İnsanlık dramı yaşanan Gazze'deki acı tablosuna dikkat çekti.

Vali Aydoğdu, mesajında insanın değerini ve onurunu koruma noktasında büyük bir sorumluluk yüklendiğini belirtti. Türk tarihinde insan haklarına verilen önemi vurgulayarak, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana'nın insanlığın ortak değerlerini dile getirdiğini ifade etti.

Devletin insanı önceleyen her antlaşmayı desteklediğini ve uluslararası sözleşmeleri imzaladığını belirten Vali Aydoğdu, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek ilerici ülkelerin sessiz kaldığını ve bu durumun insanlığın vicdanını zedelediğini ifade etti.

İnsanlığa olan inancı kaybetmeden, insanların yaşamlarını yüceltmeye devam edeceklerini belirten Vali Aydoğdu, dünyayı şiddet döngüsünden çıkaracak olanın insanlar olduğuna inandığını dile getirdi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün herkese hayırlar getirmesini temenni eden Vali Aydoğdu, tüm insanların sevgi, merhamet, adalet ve barış dolu bir hayat sürmesini dilediğini ifade etti.