Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan organizasyonla 2012 yılı Ramazan ayı umre kayıtları İl Müftülüğünde de başladı.
2012 Ramazan bayramına kadar sürecek olan umre kayıtları ile ilgili olarak açıklamada bulunan il Müftüsü Burhan İşliyen, Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının manevi iklimini Mekke-i mükerreme ile Medine-i Münevvere'de doyasıya yaşamak ve bu mukaddes mekânları ziyaret etmek amacıyla umre ziyareti yapmak isteyenler il müftülüğüne başvurarak Kayıtlarını yaptırmalarını istedi. İşliyen ""Resulullah (s.a.v) ''Ramazan ayında yapılan bir umre bir hacca muadildir'' buyurmuştur. Bu müjdeden hareketle Ramazan ayında yapılan umre ibadetinin sevap yönünden bir hac ibadetine bedel olduğu anlaşılmaktadır. Kişi Ramazanda umre yaparak hem umre sevabından hem de orucun faziletinden istifade ediyor.
Ramazan orucunu tutarken aynı zamanda da umre ibadetini yapabilmek kolay olmamakla beraber fazileti bakımından çok kıymetlidir. Hayırlı ameller onun işlendiği vakitlere göre birbirlerinden üstün olur, bazı vakitlerde yapılan, diğer vakitlerde yapılana nazaran daha faziletlidir. Bu nedenle Ramazan ayı, hayırlı amellerin sevaplarının katlanması açısından diğerlerinden üstündür ve bu onun faziletinin büyüklüğüne delildir. Bu yüzden imkanı olan kardeşlerimizin daha çok sevap kazanmaları açısından Ramazan ayında umre ibadetini yapmaya davet ediyoruz" dedi.