Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde "ana komuta kademesi"nde yer aldıkları öne sürülen, aralarında eski 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı tuğgeneral Ekrem Çağlar ve İl Jandarma Komutanı albay Murat Orhan Tonğ'un da bulunduğu 15'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Polis Meslek Yüksekokulunda (POMEM) oluşturulan salonda görülen duruşmada tutuklu sanıklar Şakir Akbulut, Adem Tosun, Cihan Bayır, Ersoy Aktaş, Hasan Yıldırım, Murat Akçay, Talat Öğütçü, Gökhan Salbaş, Mesut Gülmez, Yusuf Er, Muharrem Cansın ve Hamit Öz ile tutuksuz yargılanan Ali Ö, Murat A, Hakan K, Aydın Ç, Cem Y, Mehmet Fatih K. ve Gürsel B, bazı tanıklar ile izleyiciler hazır bulundu.

Diğer tutuklu sanıklar Ekrem Çağlar, Veli Karagöz ile Murat Orhan Tonğ ise duruşmaya bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı sanıkların savunmaları alındı.

FETÖ/PDY üyesi olmadıklarını savunan sanıklar Ekrem Çağlar, Şakir Akbulut, Adem Tosun, Hamit Öz ile Murat Akçay, haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarıyla sürüyor.

- Mütalaadan

Cumhuriyet savcısının geçen celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaada darbe teşebbüsüne katıldıkları ve örgütün kentteki sözde "ana komuta kademesi"nde bulundukları iddia edilen, aralarında örgütün sözde "sıkıyönetim komutanı", eski 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı tuğgeneral Ekrem Çağlar ile örgütün sözde "3. Ordu Komutanlığına bağlı komutanlardan sorumlu mahrem imamı" olduğu öne sürülen eski Yrd. Doç. Dr. Veli Karagöz ile eski İl Jandarma Komutanı albay Murat Orhan Tonğ ve subayların olduğu 14'ü tutuklu 22 kişi, "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Mütalaada sanıklardan Ekrem Çağlar, Veli Karagöz, Murat Orhan Tonğ, Şakir Akbulut, Adem Tosun, Cihan Bayır, Ersoy Aktaş, Hasan Yıldırım, Murat Akçay, Talat Öğütçü, Gökhan Salbaş, Mesut Gülmez, Yusuf Er, Muharrem Cansın ve Hamit Öz'ün "Anayasa'yı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, tutuksuz sanıklar Ali Ö, Murat A, Hakan K, Aydın Ç, Cem Y, Mehmet Fatih K. ve Gürsel B'nin de beraati isteniyor.