Olay 2 Aralık günü saat 21.00 sıralarında Yunus Emre Mahallesi 576 sokak 17’nci blok 4’ncü katta meydana geldi. Bir kadının düştüğü ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine gitti. Adrese giden sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde yerde yatan Buket Pınar’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Nöbetçi savcının incelemesinin ardından Buket Pınar’ın cesedi önce Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi morguna, ardından da Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Erzurum Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından genç anne Buket Pınar'ın cenazesi bugün Cami Kebir’e getirildi. Buket Pınar’ın tabelasına kızlık soyadı olan 'Buket Kılıç' yazıldığı görülürken, eşi Serkan Pınar'ın cenaze töreninde olmadığı görüldü. Buket Pınar’ın babası Ali Kılıç ile küçük kardeşi Muhammed Ali Kılıç’ın üzgün olduğu görülen cenaze namazdan sonra, genç kadının cenazesi Terzibaba Mezarlığında toprağa verildi.
Ali ve Havva Kılıç çiftinin 4 çocuğundan biri olan Buket Pınar, 4 yıl önce Serkan Pınar ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 2 yaşında bir erkek çocukları oldu. Çiftin aralarında zaman zaman tartışma yaşadıkları, Serkan Pınar’ın daha önce yaşanan bir tartışmadan dolayı 1 ay evden uzaklaştırma cezası aldığı bildirildi. Buket Pınar'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.