Erzincan Açık Öğretim Bürosu Yöneticisi Erdoğan Çıldır, açık öğretimde eğitim gören öğrencileri akşam saatlerinde açtıkları derslere girmeleri ve eğitimlerini aksatmamaları konusunda açıklamada bulundu.
Anadolu Üniversite'sinin Merkez Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan yerlerinde öğrencilerin akşamları eğitime devam etmesi için açılan kurslara öğrencilerin ilgisi tam olmuyor. Derslerden verim alınabilmesi amacıyla  açılan kurslara öğrencilerin gereken ilgiyi göstermediklerini söyleyen Çıldır, bu konuda öğrencilerin açılan bu dersler için sınıfların boş olduğunu belirtti.
Erzincan Açık Öğretim Bürosu Yöneticisi Erdoğan Çıldır, herkes bu imkandan faydalansın diyerek konuşmasında şunlara yer verdi; ''derslerimiz 5 buçuk gibi başlıyor 7. 30 bitiyor. Öğrencilerin iştiraki çok düşük ve öğrencilerimizin bu derslerden faydanlasını istiyoruz. Herkes bu hizmetten faydanlasın. Ücretsiz verilen bir eğitim. Hocalarımız hep kendi alanında başarılı olmuş öğretmenler ama katılım çok düşük gelmelerini istiyoruz. Verdiğimiz dersler  Matematik 1 , Genel Muhasebe 1, İktisada giriş 1, Osmanlı Türkçesine Giriş, İngilizce, Mikro İktisat, İstatistik, Maliyet Muhasebesi, Finansal Yönetim 1, Arapça 1, Arapça 3 bu dersleri Sanat Galerisinde aksamları veriyoruz'' şeklinde konuştu.