Programda İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Vali Vekili Abdullah Çiftçi birer konuşma yaptılar. Yüzlerce öğrenci ve vatandaşın katıldığı organizasyona, il protokolü ve sivil toplum örgütleri de iştirak ettiler.

 

Folklor gösterileri, yarışmalar ve kitap okuma saati gibi aktivitelerin düzenlendiği programda İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Belediye tarafından gerçekleştirilen Her Okula Bir Kütüphane projesi kapsamında kütüphane kurlumu gerçekleştirilen okullar için karşılıklı protokol imzaladılar. Bu çalışma ile alakalı olarak Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Milli Eğitim Müdürüne sembolik bir belge teslim etti.

 

Daha sonra ağaç dikim programına geçildi. Bu kapsamda Ekşisu Mesire Alanına 500’den fazla ağaç dikildi. Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve protokol üyeleri ile öğrenciler elleri ile ağaç dikimi gerçekleştirdiler. Şenlik havasında gerçekleşen organizasyonda, çocuklar 23 Nisan akabinde güzel bir gün yaşadılar.