Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri için Birlik Vakfı Erzincan Şubesi tarafından iftar programı düzenlendi. Taşçı Konağı’nda düzenlenen iftar programına katılan Vali Ali Arslantaş, Ahıska Türkleri ile yakından ilgilendi. Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın duasıyla başlayan iftar programında Vali Arslantaş Ahıska Türkleri ile aynı masada iftarını yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Erzincan Şube Başkanı Erdal Akpınar, Tüm Ahıska Türklerinin Ramazan ayını tebrik etti. Programda son olarak konuşan Vali Ali Arslantaş, Ahıska Türklerinin Erzincan'da mutlu bir yaşam sürdüğünü söyledi. Daha önce birçok zulme maruz kalan Ahıskalı ailelere kucak açtıkları için mutlu olduklarını ifade eden Vali Arslantaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak içimiz biraz buruk. 'Keşke bu kadar geç kalmış olmasaydık' diyoruz. 72 yıldır Ahıska'dan Özbekistan'a, Özbekistan'dan Ukrayna'ya ve dünyanın dört bir yanına doğru sürgün olan yaklaşık bir milyon kardeşimiz var. Onların her birinin bugüne kadar yaşamış oldukları acıları yürekten paylaşıyoruz. Bir nebze olsun hafifletebildiysek ne mutlu bize. Buraya yerleştirdiğimiz kardeşlerimizde sevinerek öğrendim ki çalışmak isteyip de istihdam edilmeyeni yok. Çocuklarımız okullarına gidiyor, evlerde huzurluyuz, 5 vakit ezanı duyuyoruz, mutluyuz. Bu akşamki programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Ali Arslantaş, masaları gezerek, Ahıskalı ailelerle sohbet etti.
Programa Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Birlik Vakfı Erzincan Şube Başkanı Erdal Akpınar ve vakıf üyeleri katıldı.