Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmeye başlanan Ahıska Türklerinin ikinci kafilesi 3 Mart'ta Erzincan'a gelecek.

Ukrayna'da Erzincan'ın Üzümlü ilçesine geçtiğimiz yıl 25 Aralık tarihinden itibaren gelmeye başlayan Ahıska Türkü 116 aile 439 kişiden oluşan ilk kafilenin ardından 35 aile 186 kişilik ikinci kafile 3 Mart tarihinde uçak ile Erzincan'a gelecek. Üzümlü ilçesine TOKİ tarafından yapılan dubleks villa konutlara yerleşecek olan Ahıska Türkleri için evler tüm eşyaları ile hazırlandı. Üzümlü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından evlerin tüm eşyaları ve kışlık yakacakları alınarak ikinci kafile olan 35 aile toplamda 186 kişi 3 Mart'ta Ukrayna'dan gelerek hazırlanan konutlara yerleştirilecek.

Üzümlü İlçe Kaymakamı Fatih Acar, yeni gelecek Ahıskalı kafile için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek "25 Aralık 2015 tarihinde Ahıskalı soydaşlarımızı biz kabul etmeye başlamıştık. Bu kapsamda gelen ailelerimizin yanı sıra 3 Mart'ta da 35 ailemizi toplamda 186 kişiyi Üzümlü ilçemize kabul edeceğiz. Şu ana kadar evlerin hepsi eşyalarıyla döşendi. 3 Mart perşembe günü vatandaşlarımız ilçemize geldiklerinde sıcak bir ortama sıcak bir yuvaya kavuşacaklar." dedi.