Ardahan ve Erzincan'da, "postmodern darbe" olarak nitelendirilen 28 Şubat'ın 21. yıl dönümünde "28 Şubat'ın Manşetleri" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Erzincan Belediyesi Kültür Evi bahçesinde de 28 Şubat sürecinde çıkan gazetelerin birinci sayfalarının yer aldığı sergi açıldı.

Sergiye, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, AK Partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergiyi gezdikten sonra bir konuşma yapan Başsoy, 28 Şubat darbesinin tarihe kara leke olarak geçtiğini belirterek, "Halkımıza, hemşehrilerimize ve milletimize bu kara lekeyi unutturmamak, unutmamak için partimiz Türkiye çapında bu etkinlikleri düzenledi. 28 Şubat darbesini yapanları şiddetle, nefretle kınıyoruz. İnşallah ülkemiz bir daha bu günleri görmez. Artık yeni Türkiye var eski Türkiye geride kaldı." dedi.

Şireci ise sergiyi 28 Şubat sürecini anlatmak için genel merkezin katkılarıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, postmodern darbeyi unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Ardahan

AK Parti İl İnsan Hakları Birimi Başkanlığınca Ardahan'daki Milli Egemenlik Parkı'ndakia serginin açılışında konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 28 Şubat döneminde bireysel özgürlüklerin insanların elinden alındığını anlattı.

Millet olarak darbelere karşı olduklarını belirten Köksoy, şöyle devam etti:

"Tabii ki tüm darbeler, mevcut yerel ve doğal dinamikleri, milletin temel değerlerini yerinden oynatır. Bu değerleri yerine koymak ise çok zordur. Darbe girişimi bir yaranın açılmasıdır. Bundan kim yararlanır, mikroplar, zararlı virüsler istifade eder. Bu nedenle yabancı güçler, karanlık güçler, terör örgütleri milletimizin öncelikle kaynaklarını sömürür daha sonra da ülkeyi parçalamanın hesabını yapar."

Köksoy, Zeytin Dalı Harekatı'na da değinerek, bu harekatın milletin bölünmez bütünlüğü, devletin bekası için yapıldığını, bu vesileyle de Mehmetçiğe Ardahan'dan dua gönderdiklerini ifade etti.

AK Parti Ardahan İl Teşkilatı İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Özmen Demir de darbeleri kınadıklarını belirterek, "15 Temmuz'daki darbe girişiminde hükümetimizin ve milletimiz darbe tarihine noktayı koymuştur. Artık darbeleri tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından çok sayıda katılımcı "28 Şubat'ın Manşetleri" konulu fotoğraf sergisini gezdi.