Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Milletvekili Sebahattin Karakelle, kongrede yaptığı konuşmada, Üzümlülü hemşehrileri ile bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Kongremiz ülkemiz için, demokrasi için, insan hak ve hürriyetleri için hayırlı, uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Bugüne kadar emeği geçmiş herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Üzümlü İlçe Başkanı Hüsnü Işık, "Her kongre başarılı bir şekilde yapılmış ve ortaya güzel sonuçlar çıkmıştır. Şimdi yeni bir yönetim ile halkımızın karşısına çıktık. Bugüne kadar gerek belediyelerimiz, gerek sivil toplum kuruluşları, gerek partimizin temsilcileri, gerek bizi Ankara'da temsil eden sayın milletvekilimiz, sayın bakanımız nezdinde hoşgörü içerisinde partimize yakışır bir biçimde siyaset yaptık ve bundan sonra da yapacağız" diye konuştu.
Tek adayın girdiği seçim sonucunda 66 delegenin oyunu alan mevcut Başkan Hüsnü Işık, AK Parti Üzümlü İlçe Başkanlığı'na yeniden seçilerek güven tazeledi.