Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar; “ Erzincan’da inşası hızla devam eden tesiste son teknoloji kullanılacak. Yeni fabrikada günde 450 bin, ayda 14 milyon ve yılda 200 milyon adet şişe madensuyu üretmeyi planlayan Kızılay, bu sayede Asya ve Ortadoğu pazarına da girecek, dünya markası olacak” diye konuştu.
Kızılay maden suyunun yeni çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar şunları söyledi:
"Soda ile maden suyu farklıdır “
"Soda ile maden suyu birbirine karıştırılmaması gerekir. Maden suyu içinde doğal mineraller bulundururken, soda ise normal su ile karbondioksitin sıkıştırılmış haline denir. Kızılay’ınki tabii mineralli maden suyudur. Kızılay madensuyu Türkiye’nin en emin en çok minerala sahip en saf maden suyudur. uzun bir geçmişi vardır, fabrikasını Atatürk sistematize etmiş ve Türkiye’nin ilk maden suyudur."
Sofralık meyveli maden suları
"Bizim Afyon’da bir tesisimiz var şimdide Erzincan’da tesisimizi açıyoruz. Erzincan’ın yerel tabiriyle meşhur ekşi suyu vardır. Erzincan’daki ekşi suda yıllardır boşa akıp gidiyor. Afyon’daki de akıp gidecekti ama orası o zamanlar bir Fransız işletmeciye verilmiş. Daha sonra Atatürk bunu Fransızlardan alarak işletme imtiyazını Kızılay’a devretmiş. Bizde o dönemden beri işletmeye devam ediyoruz. şu anda maden suyu sektöründe sektör lideriyiz. En fazla piyasada satış yapan biziz. şimdi yeni ürünler geliştireceğiz. Erzincan’dan çıkan maden suyunu sofralık veya kiloluk şişelere koyacağız."
"Maden sularında asit yoktur"
"Zaman zaman maden sularımıza katkılar yapıyoruz. Bazen bunların içine elma, portakal, karışık meyve, mandalina gibi aromalar katarak satıyoruz. Birde meyve sulu maden sularımız var. Bunların içine ise meyve konsantresi katarak meyve konsantreli maden suyu oluyor. Böylece hem meyve suyu oluyor hem de maden suyu ve tamamen doğal. Bu maden suları gazoz değil kola değil bunların içinde kesinlikle asit yoktur."
Kendinize iyilik yapın Kızılay Maden Suyu için
Kızılay Doğal Mineralli maden suyu, içene sağlık verirken, madensuyu satışından elde edilen tüm gelir de Kızılay’ın afet ve sosyal yardım çalışmalarında kullanılıyor. 1926 yılında Atatürk tarafından Kızılay’a verilen Afyon’daki tesislerde üretilen klasik mineralli su, meyve aromalı mineralli su ve meyveli mineralli su çeşitleri, yurtdışında da 13 ülkede tüketiciyle buluşuyor. Üretim tesislerinin tamamı Kızılay’a ait olan Doğal Mineralli Maden Suyunun pazarlaması da Kızılay tarafından gerçekleştiriliyor.
Vazgeçilmez lezzetler
En modern üretim hatları ile kurulduğu günden itibaren doğallığından hiçbir şey yitirmeden ve üretim kalitesinden asla ödün vermeden doğanın vermiş olduğu bu muhteşem mineral kaynağını tüm insanlığa sunmak, Kızılay maden suyu İşletmesi’nin temel amacını oluşturuyor. Kızılay maden suyu İşletmesi, değişen pazar koşulları ve tüketici taleplerine de anında cevap vererek, piyasanın en büyük aktörü olmayı sürdürüyor. Türkiye’nin toplam mineralli su pazarının yüzde 40’ına ulaşan aromalı, vitaminli ve meyve sulu mineralli su pazarında iddialı bir konuma gelmek için çaba gösteren Kızılay markası, tüketiciye sunduğu yeni tatlarla vazgeçilmez hale geliyor. İçerisinde yüksek miktarda doğal meyve suyu ve konsantresi bulunan madensuları, sağlığına özen gösteren tüketicinin tercihi oluyor.
AR-GE çalışmaları
Saatte 180 bin şişe madensuyu üretim kapasitesiyle Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük mineralli su fabrikası olma özelliğini taşıyan Kızılay Maden Suyu İşletmesi, pazardaki payını artırmak için AR-GE çalışmalarına da büyük önem veriyor.
Geniş ürün yelpazesi
2012 yılı AR-GE çalışmaları sonucunda farklı birçok ürünü pazara sunan Kızılay Maden Suyu İşletmesi, sektörde dikkatleri üzerine çekerken, tüketiciye de daha fazla alternatif sunuyor. Mevcut aromalı ve meyve sulu ürünlerin dışında Karpuz Çilek C Vitaminli, Limon C Vitaminli, Vişne B Vitaminli, Çilek B Vitaminli, Mandalinalı C Vitaminli, Portakal-Bisküvi Aromalı Elmalı, Muz-Çilek-Elmalı, Tonik, Bitter Limon tatlar geliştirildi ve raflardaki yerini aldı. Bu tatlardan Tonik, Bitter Limon ve Mandalinalı ürünler 1 litrelik pet ambalajında, diğer ürünler ve yine mandalinalı ürünler ise 200 mililitrelik cam şişe ambalajında tüketicinin beğenisine sunuldu.
Çocukların favorisi
Yeni tatlardan bazıları içeriğiyle bazıları da piyasada muadili olmamasıyla dikkat çekiyor. Portakal-Bisküvi Aromalı ürün bunların başında geliyor. Çocukların da mineralli su içmesi için yola çıkan Kızılay, Portakal-Bisküvi Aromalı ürün ile amacına ulaşmış oldu. Piyasada muadili olmayan ve 2013 yılının başından itibaren satışta olan ürün, hedeflenenin üzerinde satış rakamlarına ulaştı.
Hedef Asya ve Ortadoğu pazarı
Kızılay maden suyu, ihracat ağını da her geçen gün genişletiyor. Yurt içerisinde yüzde 17’nin üzerinde ciro payı ile sektör lideri olan Kızılay Doğal Mineralli Maden Suyu, Almanya, Suudi Arabistan, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsviçre, İngiltere, KKTC, Türkmenistan, ABD ve Irak’ta da ciddi satış rakamlarına ulaşıyor.
Kızılay, üretimde kapasiteyi artırmak, tüketiciye yeni lezzetler sunmak ve dünya pazarındaki payını arttırmak için önemli bir yatırıma daha imza attı. Erzincan’ın dünyaca ünlü “Eksi Suyu”nu havzasıyla birlikte satın alan Kızılay, toplam maliyeti 50 milyon TL olan dolum tesisini 2014 yılı itibariyle faaliyete geçirecek. İnşaatı hızla devam eden tesiste son teknoloji kullanılacak. Yeni fabrikada günde 450 bin, ayda 14 milyon ve yılda 200 milyon adet şişe madensuyu üretmeyi planlayan Kızılay, bu sayede Asya ve Ortadoğu pazarına da girecek, dünya markası olacak.