Bu yıl yapılacak yatırımların ardından alt yapı sorunu olan yerleşim yerinin kalmayacağını dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun “Erzincan ‘da yaşayan insanların, çağın gerektirdiği şekilde hizmetlere erişebilmesini sağlamak İl Özel İdaresi ve meclisinin ilk hedefidir” dedi.

Tuygun ; “Ülke genelinde; susuz veya suyu yetersiz köy ile bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite, standartlarının yükseltilmesi ile küçük ölçekli sulama alt yapısının geliştirilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında ilimize 2012 yılı için toplam  77,40 kilometresi 1. Kat 126,30  kilometresi 2. Kat olmak üzere toplam 204 km köy yolunda asfalt kaplama, 4 içme suyu inşaatı için ödenek ayrılmıştır. Diğer yıllarda olduğu gibi bu senede, ilimiz : komşu illerin yüzölçümü ve nüfusları da göz önüne alındığında, KÖYDES projesinde büyük bir pay sahibi olmuştur diyerek katkısı olanlara minnettarız” dedi.

Ekonomisi tarıma dayalı bir il olan Erzincan ’ın tarih, kültür ve doğa turizmi konusundaki mevcut potansiyelinin ortaya çıkarılabilmesi için köylerdeki ve kırsaldaki kalkınmışlık oranının en yüksek seviyelere taşınmasının gereğini vurgulayan Tuygun İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödeneklerle yapılacak işlerle birlikte yıl sonunda altyapı sorunu olan yerleşim yerimiz kalmayacaktır müjdesini verdi.