Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Gençlik Merkezi Günleri”  18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da Congresium Kongre ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.Organizasyonda 81 il tarafından açılan stantlarda gençlik merkezlerinde üretilen eserler ile yöresel ürünler sergilendi. Erzincan Gençlik Merkezi Erzincan’ı en iyi şekilde tanıtmanın gururunu yaşadı. Erzincan’ın tarihi, kültürel, sosyal ve birçok yönden tanıtımının yapıldığı standa ziyaretçilerin yoğun ilgisi oldu. Erzincan Gençlik Merkezi standında birbirinden güzel eserler yer aldı. Standta Erzincan Gençlik Merkezi üyesi gençlerin yaptıkları ebru, hüsn-ü hat, ahşap boyama gibi eserler sergilenirken standa gelen ziyaretçilere dövmeç, leblebi, tulum peyniri, yarma, dut kurusu, çemiç, kayısı çekirdeği, kete ikram edildi. Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu ve Gençlik Merkezi çalışanları etkinlik boyunca standa gelen ziyaretçilerle ilgilendi. Gençlik çalışanları ziyaretçilere, stantta sergilenen eserler hakkında bilgi vererek gençlik merkezi faaliyetleri ile ilgili tanıtım faaliyetlerinde bulundular.

 

BAKAN KILIÇ ERZİNCAN STANDI İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

 

Erzincan Gençlik Merkezi standına ilgi büyüktü.  Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Müsteşarı Faruk Özçelik, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu Erzincan standını ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldılar. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakır işleme ustası Mehmet Alıcı’nın yanına oturup bakır işlemesini inceleyip usta Alıcı’yı tebrik etti. Ziyarette Bakan Kılıç’a Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksubakır tabak üzerine portresinin işlendiği hediyeyi takdim etti.

 

ERZİNCAN GENÇLİK MERKEZİ’NE GENÇ DÖNÜŞÜM ÖDÜLÜ

 

Gençlik Merkezi Günleri kapanış programında gerçekleştirilen ödül töreninde Erzincan Gençlik Merkezi ödül alan gençlik merkezleri arasında yerini aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TAP Derneği iş birliğinde yürütülen Genç Dönüşüm Projesi kapsamında atık pil toplama kampanyasında 2. olan Erzincan Gençlik Merkezi plaketini ve oyun konsolu hediyesini Yalova Milletvekili Temel Çoşkun’un elinden aldı.

 

 

GENÇLİK MERKEZİ GÜNLERİNE ERZİNCAN GENÇLİK MERKEZİ DAMGASINI VURDU

 

Gençlik Merkezi Günleri hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu; “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen “Gençlik Merkezi Günleri” kapsamında 18 - 20 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da Congresium Kongre ve Gösteri Merkezinde Erzincan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak standımızı açtık.  Açtığımız bu stantta Erzincan’ın tarihi, kültürel özellikleri, sportif faaliyetleri, turistik özellikleri gibi birçok yönünü tanıtan broşürler, afişler, tanıtım cdleri ile birlikte Erzincan’a özgü ikramlarımız ile standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza ilimizi ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  Gençlik Merkezi olarak yürüttüğümüz faaliyetleri tanıttık. Ankara’da yaşayan Erzincanlı bürokratlarımız, siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Erzincanlılar ve vatandaşların standımıza yoğun ilgisi oldu. Erzincanlı hemşehrimiz Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Sinan Aksu standımızı sürekli ziyaret edip ev sahipliği yaparak ziyaretçilere Erzincan’a özgü yöresel lezzetlerden ikram etti. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç standımızı ziyaret ederek yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgi alıp eserlerimizi ve bakır işlemeciliğini inceledi. Sayın Bakanımıza Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak portresinin bulunduğu bakır işleme tabağını hemşehrimiz Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Sinan Aksu bizzat takdim ederek bizleri onurlandırmıştır. Sayın Genel Müdürümüz Sinan Aksu, Gençlik ve Spor Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ve Daire Başkanlarına Erzincan’a özgü yöresel lezzetlerden dövmeç, çemiç, tulum peyniri gibi ikramlarda bulunmuşlardır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TAP Derneği iş birliğinde yürütülen Genç Dönüşüm Projesi kapsamında atık pil toplama kampanyasında yine merkezimiz büyük bir başarıya imza atıp 2. olmuştur. Böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Ankara’da standımızın ev sahipliğini yaparak bizleri onurlandıran Erzincanlı hemşehrimiz Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu’ya ve Bakanlığımız personeline teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.