Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken şelale, donan görünümüyle de ayrı bir güzelliğe büründü. Erzincan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, gece hava sıcaklığının eksi 29 derecenin altına düşmesinin ardından buz tuttu. Şelaleden akan suların aşırı soğuk nedeniyle donması ve yer yer 10­-12 metreyi bulan dev buz sarkıtlarının oluşması, görenleri hayran bırakıyor. Yaklaşık 65 metre yüksekliğinden akan Girlevik Şelalesi'nde oluşan buz sarkıtları bu doğa harikasına ayrı bir güzellik kattı. Beldenin en önemli turizm kaynağı olan şelaleyi görmek amacıyla Türkiye'nin değişik bölgelerinden turistler akın ediyor.

BARAJ GÖLÜ BUZ TUTU 
Erzincan'a 19 kilometre uzaklıkta bulunan Erzincan Baraj Gölü, havaların eksi 29 dereceyi bulmasıyla birlikte tamamen buz tutu. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı baraj gölünde buz kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı.
Son yılların en soğuk kışlarından birisini yaşayan Erzincan'da, bir haftadır etkili olan şiddetli soğuklar, baraj gölünün donmasına neden oldu. Gece saatlerinde eksi 29 dereceleri geçen hava soğukluğu Erzincan'da, Çatalarmut köyü mevkisinde bulunan Devlet Su İşleri'ne ait Erzincan Baraj Gölü buz tuttu. Zemini tamamen buzla kaplanan baraj gölünde, havaların soğuk gitmesi sebebiyle buz kalınlığının giderek artması bekleniyor. 10 milyon metreküp su depolama hacmine sahip, ortalama 35 metre derinliğindeki Erzincan Barajı eşsiz bir doğa harikasına büründü. 15 köy ve beldenin sulaması için kullanılan baraj gölünde, alabalık üretim çiftlikleri de buzla kaplı zeminin altında kaldı.