AK Parti MKYK Üyesi ve Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Bayram yayımladığı mesajında;
"Önemli zaman dilimlerinin başında yer alan ve önümüzdeki Pazar’ı Pazartesiye bağlayan geceyi Mevlid Kandili olarak ibadetlerle geçirileceğini ifade ederek, şunları söyledi; "Mevlid Kandili, İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)’in doğumu vesilesiyle dünyayı şereflendirdiği müstesna zaman dilimlerinin başında gelmektedir.
Karanlık dünyamız Peygamber efendimizin doğumu ile nurlanmıştır. O, İnsanların en hayırlısı idi, doğruluk timsali idi. Allah’ın (C.C) insanlar arasından güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla seçtiği, bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. O’nun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Mevlid Kandili, Peygamberimiz (S.A.V)’in yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak ve layıkıyla yaşayabilmek için bir fırsattır. Peygamberimiz (SAV)’in ahlakı, erdemi ve yaşayış tarzı hayatımız boyunca bizlere örnek teşkil etmektedir.
Böyle önemli gün ve geceler, manevi duygularımızı canlandıran, birlik, beraberlik ve kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam Aleminin, Milletimizin ve Erzincanlı Hemşerilerimin Mevlid kandilini tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Haber : Tamer Kaan Köksal