5 Nisan Avukatlar Haftası sebebiyle Erzincan'ın 48 farklı bölgesinde açık hava reklamları ile, vatandaşlara avukatlık mesleğinin önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Erzincan Baro Başkanı Av. Adem AKTÜRK, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; "Erzincan'da  merkezin en işlek yerlerinde yer alan ‘Haklıyken Haksız Duruma Düşme, Avukatına Danış’  yazılı bilboard ve roketler ile vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla avukatlık mesleğinin önemi ve mesleki farkındalık çalışması başlattık.

Hukuki sorunların çözümünün dilekçeci, sigortacı ve aracı kurumlar tarafından değil, avukatlar tarafından yapılması gerekmektedir.

Davalarınızdan olumlu sonuç elde etmek, hukuki riski en aza indirmek, ancak ve ancak avukata danışmakla mümkündür.

Vatandaşların avukata başvurma ve davalarını avukat eliyle yürütmeleri konusunda toplumda farkındalık yaratmaya çalışıp, bu amaçla görsel ve yazılı iletişim yoluyla billboardlarda, kamu spotlarıyla, internet haber siteleri ve broşürlerle tüm gücümüzü kullanarak vatandaşlarımızın meslektaşlarımıza yönelmesini sağlayacağız.

HUKUKİ RİSKİ EN AZA İNDİRMEK, AVUKATA DANIŞMAKLA MÜMKÜNDÜR.

VATANDAŞLARIMIZI UYARIYORUZ;

Hukuki sorunlarını çözmek için avukata danışmadan hareket etmeleri ya da hukuki danışmanlık adı altında yasa dışı faaliyet gösteren şirket veya kişilere başvurmaları, bunun yanı sıra dilekçelerini avukat yerine arzuhalcilere ya da işin ehli olmayan kişilere yazdırmaları sebebiyle, kazanabilecekleri en basit davaları bile kaybederek, maddi ve manevi telafisi güç hatta telafisi olmayacak şekilde hak kaybına uğrayacaklardır." dedi