Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 24 Temmuz basın bayramı dolayısyla yazılı mesaj yayınladı.Başskan Başsoy mesajında "Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın müessesesi, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazlarından sayılan “iletişim özgürlüğü” günümüzün en vazgeçilmez insan haklarından biri haline dönüşmüştür.

Basın müessesesi, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamakta vatandaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Basın günümüzde şeffaf ve sorgulanabilir yönetim anlayışının bir parçasıdır.

Basın özgürlüğünün, bir iletişim hakkı olarak, kapsamının ve içeriğinin genişlemesi, istenilen düzeye gelmesi, ancak, basın mensuplarının, yöneticilerin, hukukçuların, aydınların, basınla ilgili meslek örgütlerinin, işbirliği ile bütün tarafların ortak çabası sonucunda, el ele vermesi ile sağlanabilecektir.

Bu vesile ile tüm basın camiasının 24 Temmuz basın bayramını kutlar, basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını dilerim"dedi.