29 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftası dolayısıyla Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Kızılay Erzincan şubesi tarafından yapılan çalışmalar ve Kızılay haftası içerisinde yapılan etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.
Kızılay’ın tanıtımı içiçn okullarda faaliyetler düzenlediklerini söyleyen Bayata, ayrıca Kızılay Mineralli Su İşletmesinin kapasitesinin artırılacağını ve Fransa ile Almanya’ya da da Erzincan Kızılay Mineralli Su içileceğini söyledi. 
Bayata açıklamasında; “Yine her yıl düzenli olarak etkinlikler düzenlemiş olduğumuz Kızılay haftasını icra etmekteyiz. Bu yıl da yine ilköğretim ortaöğretim ve liselerde çeşitli aktivitelerimiz oldu. Seminerlerimiz oldu. İlkokullarda özellikle Kızılay çadırları kurduk. Kızılay kumbaraları dağıttık. Kızılay tanıtıcı broşür ve tanıtıcı toplantılarımız oldu. Çok da verimli bir hafta geçiriyoruz. Tabi malumunuz olmak üzere üçe günlerimizin çok yoğun olması münasebetiyle gerek bölgemizden olan lojistik ihtiyaçlarını karşılamak gerekse personel ihtiyacını karşılamak amacıyla şu son Musul operasyonuna da bölgemizden malzeme göndermek değiz. Aynı zamanda Suriye'deki Cerablus’ta da yine bir Kızılay kampımız bulunmakta ve orada da hazır mutfaklarımızda oradaki yardıma muhtaç insanlarımıza beslenme ihtiyaçlarını ve barınma ihtiyaçlarını Türk Kızılayı olarak karşılamaktayız. Bu yoğunluktan dolayı bu yıl biraz daha farklı aktiviteler yapamadık ama yine de çok verimli geçirdiğimiz bir hafta oldu. Aynı zamanda buradan Erzincanlı hemşerilerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Allah nasip ederse mineralli su fabrikamızın kapasitesini de artırmayı ve yeni makinelerle daha fazla üretime geçmeyi planlıyoruz. Bunun altyapı çalışmaları yapıldı. Bu yıl çok verimli bir üretim yaptık. Bugün itibariyle dün almış olduğum verilere göre 152 milyon şişeye yaklaşık 1980 tır malzemeyi Erzincan'dan Türkiye'nin dört bir yanına göndermiş bulunmaktayız. Bu bize çok büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir. Aynı zamanda dün itibariyle yine mutluluk verecek bir gelişme yaşandı. Dün itibariyle Fransa'ya ve Almanya'ya da ihracatlarımız gerçekleşmiştir. İnşallah bundan sonraki dönem de de Türk Kızılayı olarak hem Erzincan'da hem de Türkiye'de daha iyi faaliyetler daha iyi yatırımlarla Erzincanlı hemşerilerimize karşısına geçmeye arzu ediyoruz” diye konuştu.