Darbeye hayır demek için binlerce Erzincanlının akın ettiği Demokrasi ve Şehitler Mitinginde Cumhuriyet meydanı dar geldi. Saat 17:00’de başlaması planlanan Demokrasi ve Şehitler mitingi için bir saat öncesinden Cumhuriyet Meydanı’na gelen Vali Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve eşi, Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 24 gündür tutulan her nöbet için bir kurban keserek, kurban etleri Erzincan Belediyesi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 48 aileye ulaştırıldı.

CUMHURİYET MEYDANI DAR GELDİ

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ve parti liderlerinin konuşmasından önce Erzincan Cumhuriyet Meydanında Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak konuşmalar yapıldı. Düzenlenen mitingde konuşma yapan siyasi parti temsilcileri 15 Temmuz Darbe girişimini kınayarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Ardından söz alan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Artık günümüz Dünyasının savaş taktiği değişmiştir. Bugünkü savaşlar tarihte olduğu gibi mertçe değil, namertçe bir plan içerisinde terörle, bilimle, teknolojiyle, kumpaslarla o ülkenin hassasiyetleri ile oynanan oyunlar ile yapılmaktadır.” dedi.



Daha sonra konuşan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Türkiye’de yaşananları anlatarak, gelinen noktada Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün, tutulan demokrasi nöbetleri ile adeta dünyaya ders verir nitelikte olduğuna vurgu yaptılar.

Burada söz alan 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, “kahraman Erzincanlılar” diyerek sözlerine başladı. Konuşmasında; “Bana kadar her şey söylendi. Ben bir şey söyleyeceğim sizlere; sizleri çok seviyorum. Biz ordusuyla, milletiyle bir bütünüz. Bütün olmaya devam edeceğiz.” diyerek tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyip, kahraman gazilere ise minnetlerini sundu.



Son olarak Cumhuriyet Meydanındaki kalabalığa seslenen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Demokrasi Şehidi Recep Gündüz’ün babası Yaşar Gündüz’ün elinden tutarak kürsüye birlikte çıktılar. “benim üç oğlum daha var vatan millet için feda olsun. Birlik olalım diri olalım” diyen şehit babası Yaşar Gündüz’ün konuşmasının ardından söz alan Vali Arslantaş, Cübbeli ve kravatlı teröristlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, Erzincan da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında bugüne kadar tutuklanan personel sayısını açıkladı.



Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Belediyesi tarafından organize edilen alanda Erzincanlılar, İstanbul’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni sinevizyon ekranına yansıtılan canlı yayın ile izlediler. Erzincan halkı Yenikapı’da konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı coşku içerisinde karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşmasının ardından meydana serilen kilimlerin üzerinde yatsı namazı kılındı.