Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erzincan’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamları ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplantıda yaptığı konuşmada 19 ilde gerçekleştirdikleri “İl Buluşmaları” hakkında bilgi vererek, gittikleri illerde daha iyi bir din hizmetinin, din eğitiminin nasıl yapılabileceğini, gençlerin hayatına STK’larla birlikte nasıl dokunabileceklerini müzakere ettiklerini söyledi.

STK’ların sadece Türkiye’de değil, dünyada nerede mazlum, nerede mağdur insan var onlara imkânlarını ulaştıran çok önemli kurumlar olduklarını ifade eden Başkan Erbaş, “Sivil toplum kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz toplumda yardımlaşma ve dayanışmayı güçlü kılar” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de “Hepiniz Allah’ın ipine sımsıkı sarılınız, ayrılıp bölünmeyiniz, tefrikaya düşmeyiniz” diye emredildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ordumuzla, polisimizle, vatandaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, kanaat önderlerimizle tek yumruk olmak zorundayız. İşte o zaman ülkemiz, ezanımız ve bayrağımız üzerinde uğraşanların umutları kursaklarında kalacaktır. Tıpkı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Sakarya meydanında ve terörist örgütleriyle mücadele ederken kursaklarında bıraktığımız gibi. 15 Temmuz'da nasıl hainlerin, bölücülerin karşısında dik durabildiysek o şekilde. Bu birliğimiz, beraberliğimiz kıyamete kadar devam ettikçe hainlerin, fitnecilerin de bu emelleri kursaklarında kalacaktır inşallah.”

“Kurtuluşa ulaşmanın yolu, gençlere sahip çıkmaktan geçiyor”

Gençlik için yapılan çalışmaların önemine değinen Başkan Erbaş, “Biz diyoruz ki, imamlarımız bir taraftan, öğretmenlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bir taraftan gençlerimize sahip çıkacağız. Çünkü bu gençlerin kalplerinin derinliklerinde babasından, dedesinden duyduğu İslam'ın güzellikleri var, küllenmiş olabilir o gönüllerinin üzerine serpilmiş külü hep birlikte bizler atacağız. İçlerindeki cevheri ortaya çıkarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim’de “İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir ümmet bulunsun” buyurulduğunu anımsatan Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Sizler böyle bir ümmetsiniz. Maddi varlığınızla, manevi tavsiyelerinizle, birikimlerinizle hayra çağırıyorsunuz. İyiliği emrediyorsunuz, kötülükten men ediyorsunuz. Rabbimiz diyor ki “İşte onlar kurtuluşa ulaşacaklardır”.  Kurtuluşa ulaşmayı istediğimiz için buradayız. Kurtuluşa ulaşmanın yolunun gençlere sahip çıkmaktan geçtiğini de aklımızdan hiçbir zaman çıkarmayalım.”

Programa, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu ve  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin ile çok sayıda STK temsilcisi, kanaat önderi ve iş adamı katıldı