2015 Yetkili Sendika belirlemesi için Türkiye genelinde sayımlar 15 Mayıs itibariyle başlamıştı. Erzincan PTT Başmüdürü Mustafa Beşli başkanlığı'nda yapılan ve Sendika temsilcilerinin de katıldığı mutabakat toplantısında Birlik Haber-Sen toplam 101 üyeyle yetkili sendika olmayı başardı. Yeniden aldıkları yetkiyi tüm PTT çalışanlarının menfaatleri doğrultusunda kullanacaklarını belirten BHS İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, “Hızla büyüyen ve büyümeye devam eden sendikamız, bugün Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de üyelerinin verdiği güven ve destekle yeniden yetkili sendika oldu”dedi
Türkiye Genelinde Yetkisini üye sayısını artırarak devam ettiren Birlik Haber-Sen Genel Merkezi ve Erzincan'da , Birlik-Haber Sen kendisi dışındaki 3 sendikanın toplamından daha fazla üye sayısını elde ederek 101 üyeyle yetkili sendika olmayı başardı. Alınan sonuçlara göre Erzincan Birlik Haber-Sen 101, Türk Haber-Sen 28 ve Bağımsız Haber-Sen 20, KESK Haber-Sen 2, üye sayısı elde etti. Erzincan Birlik-Haber-Sen diğer sendikalara açık ara fark atarak yetkisini devam ettirdi.
Erzincan Birlik Haber- Sen, 'Haberleşme ve İletişim Çalışanları İş' kolunda 2013 yılında 1 kişi farkıyla aldığı yetkiyi 2014 yılında farkı 55 kişiye çıkararak tarihi bir fark atan Erzincan Birlik Haber-Sen 2015 yılında fark 73'e çıktığını belirten Erzincan Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevilir 'Erzincan PTT Personeli Erzincan'da Birlik Haber-Sen ile yola devam demiştir' dedi.
SEVİLİR EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Alınan sonuçlar münasebetiyle bir açıklama yapan Birlik-Haber-Sen Erzincan İl Temsilcisi Mustafa Sevilir gösterilen teveccühten dolayı tüm üyelere teşekkür ederken kısa zamanda büyük işler başardıklarını söyledi. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eden Sevilir açıklamasında, "Birlik Haber-Sen dışında Erzincan PTT Başmüdürlüğü ve bağlı merkezlerinde 3 adet sendika faaliyet göstermektedir. Birlik Haber- Sen üye sayısı olarak ilimizde yaptığı başarılı çalışmalarla kendisi dışındaki diğer 3 sendikanın toplam üye sayısından fazla üye yaptığı gibi Erzincan'da sendikacılığa yeni bir nefes ve ses getirmiştir. Bizler laf değil icraat sendikacılığı yapıyoruz. Sadece sayım zamanı ve basın önünde değil 365 gün 7/24 hizmet anlayışı ile memur üyelerimize hizmet veriyoruz. Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi olarak bize teveccüh göstererek ilimizde açık ara yetkili sendika olmamızda destek olan tüm üyelerimize, Levent Kaya, Ednan Cihanbaş, Nihat Işık, İrfan Sıktı Kırmacı, Muammer Öcal, Olkay Özdemir'den oluşan yönetim kurulu üyelerine ve Eyüp Kömür, Sebahattin İlhak ve Yusuf Bebek'ten oluşan işyeri temsilcilerime ve desteklerinden dolayı Birlik Haber-Sen Genel Başkanımız Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcılarımız Ömer Budak, Salih Yıldırgan, M.Cemal Civi, Mevlüt Burgaç, Abdurrahman Tanrıverdi ve Ahmet Karagöz'den oluşan Genel Merkezimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ
Birlik-Haber-Sen Erzincan İl Temsilcisi Mustafa Sevilir , Birlik Haber-Sen Sen özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışır. Yetki sarhoşluğu içinde olmayacağız. Sorumluğumuzun bir kat daha arttığının farkındayız. Bize olan güveni boşa çıkarmadık, çıkarmayacağız. Genel Yetkimizin ilimize, sendikamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum "dedi