Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geleneksel hale getirilen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi yarışmasının 9’uncusu Erzincan’da yapıldı. 8 yarışmacının mücadele ettiği final müsabakasına Erzincan Valisi Selman Yenigün’ün eşi Gülsen Yenigün, Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın eşi Yasemin Çakır, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek yarışmacılara başarılar dilerken bilgi toplumu olmanın önemine değindi. Lek konuşmasında kadının toplumdaki yerine de değindi. Lek, “Hepinizin bildiği gibi tarım son derece büyük bir emek ve özen isteyen bir iştir. Tarımda gelişmenin ilk şartı şüphesiz eğitimdir. Modern tarım yeniliklere açık olmayı, gelişmeleri takip etmeyi ve bu alanda çiftçinin kendini ve kullandığı teknikleri sürekli olarak geliştirmesini gerektirir. Son yıllarda Erzincan’da uygulanan eğitim programları ile Sayın Valimizin ve Erzincan İl Özel İdaresinin tarıma aktardığı kaynaklar, sektörün gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır. Huzurlarınızda başta Sayın Valimiz Selman Yenigün Beyefendi olmak üzere tüm yetkililere tarım sektörü adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Erzincan genelinde sebzecilikten meyveciliğe, hayvancılıktan gıda sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılan hizmet yelpazemizde en iyi en kaliteli hizmeti vermenin mücadelesi içindeyiz. Erzincan sahip olduğu coğrafi ve iklimsel konumuyla bölgenin tarım sektörü için en ideal merkezidir. Biz çalışmalarla bu potansiyeli değerlendirmek ve ilimizi lider yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Sektörde yol alırken sektörün her türlü hizmetinde emeğini ve yüreğini ortaya koyan, asırlardır tarımsal üretimde ben varım diyen, bu milletin hanımefendilerine, kadın çiftçilerimize milletimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Yarışmada 8 yarışmacı kıyasıya mücadele ederken yöneltilen 15 soru sonrasında Otlukbeli İlçesi adına yarışan Esra Gür ve Tercan İlçesi adına yarışan Özlem Gündüz 120’şer puan alarak berabere kaldılar. Yarışma daha sonra altın sorularla devam ederken yarışmanın galibi Otlukbeli ilçesinden Esra Gür oldu. Yarışmada ikinciliği Tercan ilçesinden Özlem Gündüz, üçüncülüğü ise Refahiye ilçesinden Hatice Şahin aldı.

        Yarışma sonrasında dereceye giren ekiplere sponsor firmalar tarafından sağlanan çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın birincisi Esra Gür’e Erzincan Valisi Selman Yenigün’ün eşi Gülsen Yenigün tarafından 3 çeyrek altın, fırın ve hediye çekleri hediye edildi. Yarışmanın ikincisi Özlem Gündüz’e hediyesini Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan verirken, üçüncü olan Hatice Şahin’e hediyesi Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın eşi Yasemin Çakır tarafından verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm ekiplere de birer adet çeyrek altın verildi. İl Birincisi olan Esra Gür Mayıs ayında Tunceli ilinde yapılacak olan bölge finalinde Erzincan’ı temsil edecek.