BYEGM İl Müdürü Tekin, Basının, demokrasinin yaşaması ve gelişmesinin önemli ve çok değerli bir aracı olduğunu belirtti. İçinde bulunulan iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşlarının, dünyadaki tüm gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanında vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlendiğini ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"Basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli biçimidir. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirerek, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. Kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basınımız, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız ve doğru haber akışı ile yaşadığımız bölge olduğu kadar tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır. İlimizde, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan olaylardan, gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan basın, aynı zamanda toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine de katkı sağlamaktadır. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve basının objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktası olduğu inancındayım."

Tekin, bu düşüncelerle dünyanın en zor ve en çok sorumluluk isteyen mesleği olan gazetecilik görevini yerine getiren ve topluma önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum"dedi.