Gazetecilerin basın kartı ve gri pasaport işlemlerini halleden,  şehirde görev yapan yerli ve yabancı basın mensuplarının tercüman desteği başta olmak üzere imkanlar sağlayacak Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü teşkilatlanma çalışmalarına başladı. İlk olarak uygun bir çalışma ofisi oluşturmak için Ankara’dan gelen ekiple birlikte şehirdeki bazı binaları gezen Basın Yayın Enformasyon yetkilileri,  mekanın belirlenmesi halinde 1 ay içinde resmi olarak faliyetlere başlayacaklarını söylediler.
  Bursa’da 500 den fazla sarı basın kartı sahibi gazeteci bulunuyor.  Türkiye’de basın kartı taşıyan sayısı bakımından 4. sırada olmasına ragmen 8. il müdürlüğü olarak faliyete geçecek olan kurum, büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Halen basın kartı işlemleri Bursa Valiliği aracılığı ile yürütülüyordu.

KADİR AKARKAYA KİMDİR
Erzincan’da 1975 ile 82 yılları arasında Vakıflar Yurt Müdürü olarak resmi görevine başlayan Kadir Akarkaya, 1992 yılında Sümer Holding Merinos Yünlü Sanayi’ne tayini çıkarak Bursa’ya geldi. 1997 yılında Bursa Vakıflar Bölge Müdür Yardımcılığı görevine başlayan Akarkaya, 2003 yılında Bölge Müdür Vekilliği olarak görev yaptı. Çalışmalarından dolayı 2005 yılında Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal’dan Takdirname alan Akarkaya halen Vakıflar Bölge Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Erzincan’da 1982 yılında yayın hayatına başlayan Doğu Gazetesi’nin kuruluşunda bulunan Akarkaya, dönem dönem değişik yayın organlarında yazıları yayınlandı.  Başbakanlık’tan Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü’ne ilişkin kararı onaylanan Akarkaya önümüzdeki hafta görevine başlayacak.