Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde Prokom Madencilik ve Akabinde Zirve Kağıt Fabrikalarını ziyaret etti. Ziyaret edilen bu iki firma geri dönüşüm üzerine faaliyet gösteriyor. Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışan firmalar, lastik ve ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanması ve ekonomiye kazandırılması esasına dayalı olarak faaliyetlerini yürütüyor.

 

İlk olarak Prokom Madencilik firmasını ziyaret eden Çakır, burada oto lastiklerinin geri, dönüşüm işlemine tabi tutularak ekonomiye geri kazandırılması işlemlerinin nasıl yürüdüğünü yerinde inceledi. Daha sonra Zirve Kağıtçılığa ait tesisi ziyaret eden Çakır, firmanın ambalaj atıklarını değerlendirerek yeniden kullanıma sunduğu tesisleri inceledi.

Ziyaretler sonrasında bir açıklama yapan Çakır, belediyelerin topladıkları atıkları gelişigüzel depone ettiği günlerin geride kaldığını vurgulayarak, ilimizde faaliyet gösteren özel sektör firmaları ile işbirliği yaptıklarını ve atıkların ekonomiye geri kazandırıldığını ifade etti. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; ”Belediye olarak geri dönüşüm ile ilgili birkaç projemiz var. Bunlardan ambalaj atıkları ve lastiklerin geri dönüşümü konularını ilimizde faaliyet gösteren firmalar ile birlikte yürütüyoruz. Bunlar dışında cam, plastik, metal gibi atıklarında zaman içerisinde geri dönüşüme kazandırılmasını hedeflemekteyiz. Bu çalışmalar günümüz yerel yönetim anlayışı kapsamında çevreci belediyecilik faaliyetleri olarak hatırı sayılır projeler. Bu projelerimiz 2012 yılı içerisinde daha da somutlaşarak aktif hale gelecek. Birkaç yıl içerisinde şehrimizin bütün atıklarının elden geçirileceği ve ekonomiye geri kazandırılması mümkün olan her atığın yeniden değerlendirileceği bir sistemi kurmayı planlamaktayız. Gelecek nesillerimiz için daha yaşanılabilir bir şehir, daha yaşanılabilir bir ülke ve dünya bırakmış olacağız. Ayrıca ekonomik olarak önemli bir miktarda kazanç elde edilmiş olunacak. Bu sektörden birileri evine ekmek götürecek. İstihdama da katkı sağlayacak” diye konuştu.