Geçtiğimiz gün Erzincan Erzurum karayolunda AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu’nun kullandığı otomobilin karıştığı kaza sonrası hayatını kaybeden Rafet Çakırbay’ı son yolculuğunda sevenleri ve yakınları yalnız bırakmadı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Yozgat'ta düzenlenen törenin ardından AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu'nun eniştesi Rafet Çakırbay'ın cenazesine katılmak üzere Erzincan'a geldi. 

Terzibaba camiinde ki cenaze namazına Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile vatandaşlar katıldı.  Vali Yenigün'ün aracı ile cenaze namazının kılınacağı Terzibaba Camii'ne gelen Bakan Yıldırım, camide merhum Rafet Çakırbay'ın eş dost ve akrabaları ile görüşerek taziye dileklerini iletti. 

Bakan Yıldırım kaza sonrası yaralanan AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu ve babası Süleyman Eğinlioğlu ile Camii önüne getirilen Ambülans'ta görüşerek olayla ilgili bilgi aldı baş taziyelerini iletti. AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu ve babası yakınları tarafından koluna girilerek namaz alanına getirildi. Süleyman Eğinlioğlu bir süre tabuta sarılarak göz yaşlarına hakim olamadı. Eğinlioğlu’nun koluna girerek destek verdiği gözlenen Bakan Yıldırım'ın namaz sonrası Rafet Çakırbay’ın tabutunu omuzladı.

 

Olay geçtiğimiz gün Erzincan'ın Üzümlü ilçesinin Denizdamı mevkiinde Erzurum'dan Erzincan istikametine seyir halinde olan AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu'nun kullandığı 24 DH 065 plakalı otomobil, tali yoldan ana yola çıkan Y. T. yönetimindeki kamyonete çarptı. Çarpma sonucu araçlardan biri sulama kanalına düştü. Eğinlioğlu'nun kullandığı araç ise takla attı. Rafet Çakırbay (65), araçtan fırlayarak kaza yerinde hayatını kaybetti, Eğinlioğlu ve yanında bulunan babası Süleyman Eğinlioğlu hafif şekilde yaralandı.