Erzincan Üniversitesinin 10. kuruluş yıldönümünde düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında Üniversitenin Doğa Sporları Kulübünün organizasyonuyla Erzincan’ın Kemah İlçesindeki Kömür çayında rafting müsabakası düzenlendi. Gerçekleştirilen müsabakanın startını veren Vali Süleyman Kahraman, rafting yapan Rektör Çapoğlu’na ve beraberindeki öğrencilere başarılar dileyerek, yaptığı konuşmada; “Erzincan doğa sporlarının çok önemli bir merkezi. Bahar şenlikleri ve Üniversitemizin 10. yıl etkinlikleri çerçevesinde rafting yapacak arkadaşlarımızın startını vermek için kendilerinin arasındayız. Erzincan’ın her tarafı her türlü spora elverişli bir yapıda. İnanıyorum ki bu rafting sporumuz, çok renkli olacak. Amacımız burada hem spor yapmak hem de Erzincan’ımızın bu doğal güzelliklerini Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmak. Sporcularımıza başarılar diliyoruz. Böyle bir etkinliği düzenlediği için Üniversite rektörümüze ve diğer hocalarımızla birlikte öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Daha sonra konuşan Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu ise yaptığı konuşmada; “Erzincan Üniversitesi kuruluşunun 10. yılında bahar şenlikleri çerçevesinde doğa sporları Kulübünün organizasyonunda rafting müsabakasını düzenliyoruz. Kışın Ergan Dağının karında kaydık. Yazında onun suyunda rafting yapmak çok keyifli bir tablo. Onu yaşamak için buradayız. Erzincan her yerinde doğa sporlarının yapıldığını göstermek için buradayız. Erzincan Üniversitesine gelip, okuyan öğrencilerin her gün her zaman, her mevsim burada doğa sporlarının yapıldığını gösterebilmek için buradayız. Öğrencilerimizle birlikte rafting yapacağız. İnşallah başarılı bir yarışma olur.”dedi.
Yapılan müsabakada Üniversite Rektörü İlyas Çapoğlu ve üniversite öğrencileri yarışmanın çok çekişmeli geçtiğini ve eğlenceli bir spor yaptıklarını belirttiler.